Basisgarderoben

Alle snakker om den, og man kan læse om den over det hele;"Den perfekte basisgarderobe". Men findes den perfekte basisgarderobe virkelig?

Når nye tendenser hersker i modeverdenen, bliver det altid nævnt, at man skal huske at passe på med dem; bare fordi skarpe skuldre og leopardprint er moderne, betyder det ikke, at enhver kan bære det – desuden skal man huske at passe på med, hvordan man mixer og matcher (eller mangel på samme) tendenserne. Og i netop disse modetendensprægede tider, er det, at den ”perfekte basisgarderobe” ofte også nævnes.

Jeg har bare lidt svært ved at tro, at den ”perfekte basisgarderobe” findes. Her burde man også gøre opmærksom på, at alle ikke kan bære hvad som helst. Jo, en basisgarderobe består af neutrale, klassiske stykker tøj, men der kan altså ikke være en opskrift på, hvordan man får en basisgarderobe. Udover at vi alle er forskellige af bygning, er der jo stadig noget, der hedder personlig stil.

Ens basisgarderobe skal altså også kunne afspejle ens stil, så man ud af sin basisgarderobe kan bygge resten. Hvis man kun går i kjoler, skal man overhovedet ikke gå ud og investere i t-shirts af lækker kvalitet. Og hvis man sværger til høje hæle, behøver man heller ikke anskaffe sig et par flade hverdagssko.

Ingen skal have lov til at diktere ens stil – heller ikke hvad angår basisgarderoben, der er heller ikke noget her, der er hverken rigtigt eller forkert. Så længe individualiteten stadig eksisterer, tror jeg ikke på, at den perfekte basisgarderobe kan findes.