3 gode grunde til at vælge en friluftsliv højskole

Står du og overvejer at starte på en højskole, men ved du ikke lige præcis, hvilken type du skal vælge? Så tag den med ro. Vi har nemlig svaret til dig. Du bør tage på en friluftsliv højskole, og det er der 3 helt særlige grunde til!

1 – Kom ud i naturen

Det er desværre ofte stærkt undervurderet, hvor fantastisk en natur vi har i Danmark. Det er ligeledes også meget overset, hvor enespående en effekt naturen kan have på vi mennesker.

Flere forsøg har allerede dokumenteret, hvordan menneskers stressniveau forsvinder, i takt med at de opholder sig i naturen. Naturen er godt for kroppen og god for sjælen. Det at være i de fri er med til at føre os retur mod vores rødder. Det skaber harmoni for sjælen.

Desuden er der også god mulighed for at lægge det ”dovne bymenneske” bort for en stund og bruge kroppen aktivt. I naturen kommer du således i bedre form – særligt på en højskole, hvor trekking, o-løb, kajaksejlads, mountainbike og meget mere bringes i spil!

2 – Lær dig selv bedre at kende

Nogle gange kan presset fra uddannelse, sociale medier og i det hele taget nutidens præstationssamfund godt være svært at håndtere. Men i naturen kan du koble dig selv fra de mange tanker. Her får du tid til at mærke efter og finde ud af, hvem du er, og hvad der er vigtigt for dig!

Du vil desuden finde ud af, at du kan meget mere, end du lige går og tror. Det er både bekræftende og styrkende for din indre stemme og den mentalitet, der skal bære dig frem i livet. De lektier kan ikke læses i nogen bog.

3 – Bliv en del af noget større

På en højskole vil fællesskabet altid være vigtigt. Men når man taler om en friluftsliv højskole, bliver man en del af noget større. Man bliver en del af et fællesskab, som skal leve sammen under den åbne himmel og kommer til at svede, fryse, overvinde og få adrenalinrush sammen! Hele pagten mellem mennesker og natur venter forude, og det er en magisk følelse, når det hele er bundet naturligt sammen.