3 råd til hvordan du undgår, at din hund bliver overvægtig

Ligesom det ikke er godt for mennesker at være overvægtige, er det det heller ikke for hunde. I dag ses der desværre et stigende antal af overvægtige hunde og katte. Selvom det måske ser sødt ud, når hunden har lidt ekstra på sidebenene, er det sjældent særligt sundt. Hvis du gerne vil undgå, at din hund bliver overvægtig, så er du kommet til det rette sted. Herunder får du nemlig 3 gode råd til, hvordan du undgår netop dette.

Sund hundefoder

Det kan være både let og hyggeligt at give hunden resterne fra aftensmaden. Gør man dette for ofte, kan man dog risikere, at hunden bliver overvægtig. Hunden har som udgangspunkt bedst af at få sund hundefoder. Dette er fyldt med gode proteiner og vitaminer, der gør at hunden kan trives som selskabshund. Ønsker du trods dette alligevel at fodre din hund med rester fra din egen mad, kan du med fordel blande det sammen med almindelig, sund hundefoder. På denne måde sikrer du, at hunden får alle de rette vitaminer og proteiner, samtidig med, at du forkæler den. 

Daglig motion 

Uanset hvilken hunderace du har, er daglig motion absolut nødvendigt – især hvis du ikke ønsker en overvægtig hund, der mistrives! Du kan aktivere hunden ved at gå en tur, løbe en tur eller blot lege rundt med den i en times tid i haven. Det vigtigste er, at din hund får brugt en masse energi. Har du en større hund, med et større aktivitetsniveu, er det vigtigt, at du imødekommer dette. Imødekommer du ikke hundens basale motions-og aktivitetsniveu, får du hurtigt en indelukket og overvægtig hund. Et eksempel på en større hunderace, med et stort aktivetsbehov, er en grand danois

Små mængder godbidder

Hunden skal selvfølgelig belønnes, når den har gjort noget godt, eller når du blot synes, at den skal have en godbid. Ønsker du ikke at din hund bliver overvægtig, skal du være opmærksom på, hvor mange godbidder du giver ad gangen. Der er stor forskel på at give en hel håndfuld og én enkelt godbid. Hunden kan sjældent se forskel på, om du har to eller otte godbidder i hånden. Derfor kan du altså roligt give den små mængder godbidder ad gangen!