3 tips til at få baby til at sove om aftenen

De fleste forældre kender til den situation, hvor barnet ikke vil sove om aftenen. Det er dog ikke noget, der bør afholde dig fra at forsøge igen. Baby har brug for sin søvn, og derfor kan det være en god idé at indarbejde nogle helt faste rutiner, som barnet kan vænne sig til. Det får du tre konkrete tips til her.

Syng den samme sang hver aften

Hvis dit barn ikke vil sove, så kan det være en god idé at indarbejde nogle faste rutiner, som barnet begynder at associere med søvn. Det kan eksempelvis være en god idé, allerede fra barnet er nogle få måneder, at begynde at synge godnatsang for ham eller hende. Når barnet hører sangen, vil det associere det med søvn.

Derfor kan du med fordel forsøge dig med at finde på en god godnatsang, som du kan synge for barnet. Der er mange muligheder, og du kan altid finde hjælp i Højskolesangbogen eller på YouTube, hvis du trænger til at få støvet nogle af de gamle godnatsange af, fordi du har glemt dem. Find flere gode råd her.

Gå rundt med barnet i dine arme

Vil barnet ikke falde i søvn, selvom du synger for det, så kan det være fordi, barnet ikke kan finde ro. Her kan det hjælpe at tage barnet op og gå rundt med ham eller hende, så barnet bliver vugget en smule. Det er selvfølgelig kun i en begrænset periode, du kan gøre det, for på et tidspunkt bliver barnet så stor, at du ikke har mulighed for det.

Alligevel er det ofte en god idé at gå rundt med barnet i dine arme, hvis det ikke vil sove. Hvis barnet alligevel ikke vil sove, så kan du eventuelt tage ham eller hende ind i et andet rum, hvor du kan gå rundt med det. At skifte miljø kan nogle gange betyde, at barnet finder ro, selvom det ikke ville sove til at starte med.

Snak til barnet og hjælp det med at falde til ro

Barnet kan allerede fra en meget tidlig alder kende din stemme, og din stemme er derfor noget af det, der er mest beroligende for barnet. Du bør af samme årsag forsøge dig med at tale til barnet, hvis det ikke kan falde i søvn. Tal uafbrudt, men i et roligt toneleje, hvis barnet ikke vil falde i søvn. Det kan nogle gange hjælp.

Når du kan mærke, at barnet begynder at give efter, så kan du begynde at dæmpe stemmen, så du ikke taler så højlydt. Efter et par minutter vil barnet ofte være faldet til ro, og så kan du eventuelt begynde at synge en stille og rolig sang for det, så det begynder at falde endnu mere til ro.