Dyrk din egen frugt og grønt i haven

Vi vil alle sammen gerne spise og leve sundt. Og vi kan vist hurtigt blive enige om, at en sund kost indeholder en masse frugt og grønt. Faktisk siger de officielle kostråd, at vi bør spise ikke mindre end 600 gram frisk frugt og grønt hver dag. Det kan godt være, det lyder af meget. I virkeligheden er det dog klaret ved blot at spise tre stykker frugt i løbet af dagen og en grøn salat som tilbehør til aftensmaden. Hvis du vil gøre det endnu nemmere og lækrere for sig selv, kan du dyrke dine egne frugter og grøntsager i haven.

Frugt og grønt fra egen have smager bare bedre

De varer du køber i supermarkedets grøntafdeling, har som regel været længe undervejs. Fra de friske produkter bliver plukket, og til de ender i din indkøbskurv, kan der gå dage, uger eller endda måneder. Hvis du altid vil have helt friske grøntsager og frugter til rådighed, kan du i stedet med fordel dyrke dem i din egen have. Hvis du investerer i et drivhus til haven, kan du dyrke det meste til salaten som agurker, tomater og peberfrugter. Hvis du vil gøre det ekstra nemt for dig selv, kan du købe nogle kapilærkasser til salat og andet grønt. Så skal du ikke engang huske at vande.

Kom ned i gear med havearbejde

Udover altid at have adgang til frisk frugt og grønt, kan du også bruge havearbejdet til at komme ned i gear. Det kan være utroligt meditativt at gå og fjerne ukrudt eller plukke de friske råvarer. Bærbuske er også superlækre at have i haven, da de ikke kræver meget arbejde. Det gælder bare om at tage en skål med ud og plukke de lækre bær, når de lyser på buskenes grene. Vil du også have bær i have, kan du køb brombær busk her. Når de kommer hjem til dig, skal de bare i jorden på det rette tidspunkt, og så er der snart lækre bær.