God sex starter med en sund tankegang

Forsøg ikke for meget på at finde hemmeligheden bag godt sex. Du har allerede alt hvad du har brug for. Især for kvinder er den rigtige tankegang nøglen til et tilfredsstillende sexliv. Uanset om du er i humør til sex, afhænger det mest af de tanker og følelser, der går igennem dit hoved. I denne artikel sætter vi fokus på et par af de mest almindelige seksuelle ting. Og vi vil fortælle dig nøjagtigt, hvordan du lukker de kønssaboterende stemmer i dit hoved.

Sex og følelser

Du tror måske, at lyst og ophidselse er udskiftelige udtryk, men det er de ikke. Begær er i det væsentligste den indledende fase af ophidselse. Det er den prikkende fornemmelse i din krop, tanken om din partner eller den fremmede, og den trang til at hoppe på dem. Arousal betyder, at din krop har fanget din lyst og nu også er klar til det. Dine pupiller udvides, dine brystvorter bliver hårde, dit hjerte banker hurtigt, og din vagina bliver våd.

Sexet lingeri, sensuel musik eller sexlegetøj kan naturligvis få dig i humør. Men det fungerer kun, hvis du har den rigtige tankegang. Især for kvinder er sex ofte mere end bare en fysisk aktivitet. Det har en stærk følelsesmæssig understrøm, der kører på følelser fra fortiden eller fra selve øjeblikket.

Er du usikker på din krop? Tvivler du på din partners kærlighed til dig? Er du bange for intimitet på grund af en dårlig oplevelse i fortiden? Så vil intet værktøj pludselig gøre dig klar til at gå videre. Men selvom du ikke har usikkerhed eller frygt, har du ofte brug for mere for at komme i humør. Du har brug for en sund seksuel tankegang, hvis du vil have god sex.

Underbevidste ting

Den rigtige tankegang vises normalt ikke ud af ingenting. Nogle gange er du ikke engang klar over, at du har flere mentale ting, når det kommer til sex. Det er ikke altid let at indrømme, at du føler dig usikker på dig selv eller din partner. Eller at der skete noget i din fortid, som du hellere vil glemme.

Mange kvinder, der kæmper med tvivl eller negative oplevelser, spænder også ubevidst deres bækkenbundsmuskler, hvilket gør penetration vanskelig og smertefuld. En tilbagevendende vaginal infektion kan også gøre dig bange for smerte og få dig til ubevidst at spænde din vagina og lukke den for ubudne gæster. Svage bækkenbundsmuskler eller vaginal tørhed er også almindelige årsager til en uvillig vagina.

I så fald virker det ikke at prøve at komme ind i en positiv tankegang af dig selv. Bed først din læge om råd, og han eller hun kan om nødvendigt henvise dig til en sexolog eller en fysioterapeut.

Bryder seksuelle ting

Den gode nyhed? Der er andre seksuelle ting, som du selv kan arbejde på. I sin podcast afslører feminist og coach Kara Loewentheil, hvordan man kan slippe af med de ting, der holder dig tilbage, og hvordan man kan tænke på en ny måde og give dit sexliv et betydeligt løft. Vi har samlet nogle af de mest almindelige seksuelle ting, inklusive de tilsvarende modtanker!

Nøgen? Skræmmende!

Mange kvinder er bange for, at de ikke ser attraktive nok ud i sengen. Dette er et så stort problem for nogle kvinder, at de ikke er i stand til at slappe af og kun vil have sex med lyset slukket eller mens de er iført en skjorte. For disse kvinder er sex ikke den frigivelse, det skal være, de er ude af stand til helt at glemme sig selv et øjeblik. De er overbevidste om deres kroppe og de pinlige positioner, de befinder sig i under sex.

Et par modtanker

• Din partner er fuldt ud klar over, hvordan du ser ud nøgen.

• Din partner vil stadig elske dig.

• Ny partner? De har sandsynligvis allerede afbilledet dig nøgen.

• Og hvis du ikke ligner en størrelse nul med dit tøj på, forventer de virkelig ikke, at du pludselig ser super tynd ud, når du er nøgen.

• At være tynd er ikke den hellige gral, der er masser af mennesker, der er mere tiltrukket af kurvede kroppe.

Du er ikke i humør til sex

Dette lyder sandsynligvis velkendt for mange mennesker. Du er ikke i humør til sex, men du gennemgår det alligevel for at behage din partner. Hvis sex er en opgave for dig, eller noget, du er for træt til at gøre på grund af stress, vil du aldrig komme i humør. Og hvis du accepterer sex ud af skyld, bliver det aldrig en sjov oplevelse, du kan nyde. Du behøver ikke at sove med din partner for at behage dem, det er ikke dit job. Så føl dig ikke flov, hvis du ikke er i humør og arbejd på modet til at sige nej. Ved at være tro mod dig selv og tage beslutningen om at have sex eller ikke have sex, vil du være mere åben for det.

Nogle indsigter :

• Vil du slippe af med din skyld? Husk, at det er fint ikke at have sex, og at det er okay, hvis din partner føler sig skuffet. Det sker.

• Vil du motivere dig selv? Husk, at sex er næsten som at gå i gymnastiksalen, du har ikke lyst til det i starten, men bagefter er du glad for, at du gjorde det.

• Vil du føle dig mere attraktiv? Tænk tilbage på en situation, hvor du følte dig virkelig sexet. Hvad lavede du, hvor var du, og hvad syntes du om dig selv? Transporter den hukommelse til her og nu.

Du er bange for at tale om sex

At fortælle din partner, hvad du kan lide og ikke kan lide i soveværelset, er ikke altid let. Der er ofte den stemme i dit hoved, der får dig til at føle dig bange for, at din partner vil afvise dine fantasier eller synes, at dine fantasier er underlige. Det kræver mod at være sårbar, men der er så meget at vinde, hvis du gør det.

Tips til at øge dit mod :

• Hvis jeg fortæller min partner, hvad jeg kan lide, vil det styrke og uddybe vores forbindelse.

• Vores sexliv bliver endnu bedre, hvis vi begge nyder det.

• Hvis jeg åbner mig for min partner, vil jeg sandsynligvis blive belønnet med en fantastisk seksuel oplevelse.

Det tager selvfølgelig tid at tage et nyt tankemønster og slippe af med dine gamle tankemønstre. Men det er værd at gøre, hvis du vil investere i et ærligt, intimt og dybere sexliv.

Sexede øvelser for at vække lyst!

Hvis god sex starter med den rigtige tankegang, er der sandsynligvis øvelser for at vække disse følelser af lyst, ikke? Ja, vi har fundet et par nyttige øvelser. Her er de!

1. Sæt dig ned, mød hinanden og hold hinandens hænder. Se hinanden i øjnene og tænk på sidste gang, at I havde sex sammen. Tal ikke, men lad dine øjne fortælle historien. Tro os, din kroppe vil reagere meget hurtigt på disse minder, og du bliver faktisk nødt til at afholde dig fra at hoppe på din partner. Prøv at holde på det så længe som muligt, så frigivelsen bliver endnu mere intens, når tiden endelig kommer til hvor i tager hinandens tøj af.

2. Sex er fantastisk, men rutine er det ikke. Desværre udvikler de fleste par forudsigelige sexrutiner efter et par år. I kender hinandens kroppe rigtig godt, og I gør ikke meget for at overraske hinanden længere. Denne rutine kan dæmpe dit humør og få dig til at begynde at undgå sex helt. Så hvordan bryder du rutinen? Skriv din seksuelle fantasi ned på en lille note, og læg den i hemmelighed i din partners lomme, når de tager på arbejde. Sørg for, at I begge er fri til at bruge lidt tid sammen om aftenen, og lad begæret langsomt vokse i løbet af dagen. Udsigten til seksuel frigivelse vil garanteret vække følelser af lyst hele dagen.

3. Tal ikke, men skift med at kærtegne hinandens kroppe. Det handler ikke om at blive vækket, men om at lytte til din krop. Hvor rører din partner dig? Hvordan føles det på dig? Hvad kan du lide, og hvad kan du ikke lide? Brug ikke bare dine fingre, men også din hånd, arm, læber eller tunge. Hvis i er færdig med at røre hinanden, skal du bruge et øjeblik på at diskutere dine opdagelser. Denne øvelse anbefales ofte af sexologer og hjælper dig med at komme tættere på dine følelser og komme fri fra negative seksuelle ting.

Vover at give slip

Når vi taler om seksuelle ting, tror du måske, at du først skal slippe af med dem, før du har sex igen. Og det er normalt sandt. Men hvis du ikke har komplekse seksuelle ting, kan du nu og da prøve at ikke straks at sige nej, når du ikke er i humør. Sluk for dine tanker, lad din partner røre ved din krop og se om du langsomt kan blive vækket. Der er en god chance for, at du alligevel kommer i humør.

Vil du stadig bare sove efter et par minutter? Gå derefter i seng. Sex bør ikke være en forpligtelse, for det er den hurtigste måde at presse alt det sjove ud af oplevelsen på. Og, det vil også kun skabe en afstand mellem dig og din partner. Men hvis den følelsesmæssige forbindelse med din partner er stærk, står der intet i vejen for, at du lukker den negative tankespiral i dit hoved for en gangs skyld. Når alt kommer til alt er sex også et spørgsmål om at vove at give slip. Og om at give efter for øjeblikket og din partner.