Gode tips og tricks til dig med en udekat

En kat er fuldkommen sin egen. Det kan derfor være svært at styre sin kat, og nogle katte egner sig bedre til at være udekatte end indekatte. Hvis du har en udekat, er der her en række tips og tricks til, hvordan du bedst passer på din udekat, så den kan leve et langt, sundt og lykkeligt liv.

Tjek din udekat jævnligt for sår og tæger

Katte, der er meget udenfor, kan godt have en tendens til at gemme sig i buske og træer. Her elsker de at jage dyr og lege i de timer, som de er udenfor. Når de befinder sig meget i naturen, kan de hive alverdens små insekter og tæger med sig hjem i deres pels. Derfor er det en god idé, jævnligt at tjekke sin udekats pels for tæger og lopper. Nogle katte elsker også at slås ude på gaden, og derfor er det også vigtigt at holde øje med, at din kat ikke får en række sår, hvor der kan gå betændelse i. Det er altså vigtigt at holde øje med kattens pels og hud, så den er sund og rask.

Du kan lukke din kat ind og ud på flere måder

Din udekat kan komme ud og ind af dit hjem på flere forskellige måder. Hvis du bor i hus, kan en kattelem være en god løsning, for så kan katten selv bestemme hvornår den vil ind og ud. Nogle kattelemme har en lås eller timer, som du kan indstille, hvis du ikke ønsker, at den skal løbe ud på nogle bestemte tidspunkter på dagen eller aftenen. På https://kattelemme.dk/ kan du se nogle af de mange typer af kattelemme, som du kan vælge imellem. Her kan du vælge nøjagtigt den kattelem, der passer til dig og din kats behov.