Læggekartofler, dyrkning af egne kartofler

Hvis du håber kaste dig ud i dyrkning af egne kartofler, så skal du komme i gang med forspiring af læggekartofler midt februar og begyndelsen af marts.

 

Når du skal plante dine kartofler, så skal folk du lave render i jorden, hvorledes du lægger man forspirede kartofler ned i med ca. Du skal skabe renden så dyb, at kartoflernes overside er i niveau med jordoverfladen. Afstanden mellem rækkerne skal være ca. 40 cm.

 

 

Import af læggekartofler fra lande udenfor EU kræver særlig licens.

Plantepas uden certificeringsmærke skal bruges ved transport af ikke sorterede læggekartofler mellem stillinger. Dette plantepas skal du fx bruge, hvis du langtfra sortere dine læggekartofler selv. Plantepas kombineret med certificeringsmærke vil bruges til læggekartofler, som er sorteret, certificeret og klar til salg. Friskopgravede kartofler fra haven smager fantastisk, plus det er slet ikke så svært at dyrke dem.

Alternativet kan konstituere at hyppe en større mængder lerjord efter kartoffellægningen og sprøjte kartoflerne impliceret et godkendt ukrudtsmiddel. Kartoffelplanter indehaver et dårligt rodnet, og derfor må de ikke mangle vand. En udtørring af jorden kan give flere skurvede knolde, så sørg for at standse jorden ved kartoffelplanterne fugtig. Vi har gjort det nemt for dig i den hensigt at komme i sti med at vise kartofler til din have.

Blomsterfrø og Urtefrø til selvsåning og fremdyrkning af planter. Husk at beskytte alle de små kartoffelplanter, hvis der er risiko for nattefrost. Vi starter med salg af læggekartofler i midten af februar. Det er eksportørens ansvar at stoppe sig orienteret rundt modtagerlandenes plantesundhedskrav, plus oftest vil importøren kunne hjælpe med at finde reglerne. Der kan konstituere krav om visuelt syn af partiet og/eller laboratorieanalyser for planteskadegørere.

Jeres team holder øje med alle billige og lægger studerende op online så hurtigt som muligt. Det er også værd at nævne, at grønne læggekartofler absolut er bedst, siden de har større modstandskraft overfor rådsvampe og kartoffelskimmel. Endda kan de tåle mere frost pga det høje sukkerindhold i knolden, så de kan derfor lægges ekstra tidligt.