SEO-analyse: Lær hvordan du gør det rigtigt

Undrer du dig ofte over, hvorfor dit websted ikke ligger højt på visse søgeord? Eller hvad er årsagen til, at din blog ikke får besøgende?

I søgemaskineoptimeringsbranchen (SEO) er et af de mest almindelige spørgsmål, vi får stillet af kunderne: “Hvordan kan vi få trafik til mit websted?” Det er et glimrende spørgsmål, fordi SEO er blevet så utroligt komplekst og forvirrende, at de fleste mennesker ikke engang er klar over, at de har brug for at sætte sig ind i det.

Hvis du ignorerer SEO-branchen, vil du sandsynligvis aldrig opnå nogen som helst succes på dette område. Og hvis du har svært ved at forstå, hvordan SEO fungerer, så får du sandsynligvis aldrig den trafik, du søger.

I denne artikel vil jeg se nærmere på et af de vigtigste aspekter af SEO – at analysere dit website. I denne artikel vil jeg forklare, hvordan du analyserer dit websted korrekt, hvorfor du skal gøre det, og præcis hvad du skal gøre for at få de resultater, du søger. Det handler om at forstå Googles retningslinjer.

Så hvis du vil lære at lave SEO-analyser på den rigtige måde, så læs videre… Få en gratis SEO analyse her

I dagens artikel vil jeg vise dig, hvordan du analyserer dine backlinks for at forbedre din præstation.

TRIN 1: Se på dine nuværende backlinks

Først skal vi starte med dine nuværende backlinks. Start med at se på antallet af backlinks, du har i øjeblikket.

Der findes mange værktøjer derude, som kan vise dig antallet af backlinks, du har, så det er nemt at blive forvirret. De fleste af dem vil give dig en liste over alle de backlinks, der er blevet oprettet.

Her er et eksempel på et af disse værktøjer.

I venstre side af værktøjet kan du se de 10 bedste backlinks til mit websted. Hvert link er angivet med URL, ankertekst og kildedomæne.

I højre side af værktøjet kan du se antallet af backlinks til mit websted fra hver af disse kilder.

Dette er ret grundlæggende, men det er stadig nyttig information.

En ting, du bør holde øje med, er ankertekst. Ankertekst er de ord, der bruges til at linke til dit websted. For eksempel har mit backlink fra det øverste billede ankerteksten “Learn how to use WordPress”. Dette er et meget værdifuldt backlink, fordi det indeholder mit målnøgleord.

En anden måde, du kan bruge disse oplysninger på, er at se, hvilke domæner der linker til dig. Hvis du opdager, at et domæne linker meget til dig, er det sandsynligvis en god idé at kontakte den pågældende virksomhed og spørge, om de ønsker at samarbejde.

Målet er at få flere backlinks. Flere backlinks er meget mere effektive end blot et par links.

TRIN 2: Analyser dine konkurrenter

Når du har fundet ud af, hvor mange backlinks du har, er det tid til at gå videre til dine konkurrenter.

Dine konkurrenter er en vigtig del af analyseprocessen, fordi du ønsker at forstå deres styrker og svagheder.

Det er vigtigt at huske, at styrken af dine backlinks aldrig vil være lig med styrken af dine konkurrenters. Det betyder, at du ikke kan sammenligne de backlinks, som dine konkurrenter har, med dine backlinks.

Hvis du sammenligner med en person med hundredtusindvis af backlinks, vil sammenligningen være skævvredet. Du mener måske, at dit websted har bedre backlinks, men hvis din konkurrent har flere backlinks, gør han/hun sikkert noget rigtigt.

Når det er sagt, er det stadig muligt at analysere dine konkurrenter. Her er hvordan.

Til at begynde med skal du vide, hvem dine konkurrenter er. Du kan finde disse oplysninger ved blot at kigge på dine konkurrenters websteder.

Hvis du f.eks. ønsker at analysere dine konkurrenter, kan du se på antallet af backlinks på deres hjemmesiders startside.

Du kan også se på antallet af backlinks på deres blogsider.

I eksemplet nedenfor har jeg analyseret to konkurrenter. Den ene har 9 backlinks på forsiden af deres websted og 8 backlinks på deres blog.

Trin 3: Find ud af, hvordan de har fået disse backlinks

Nu hvor du har fundet ud af, hvor mange backlinks dine konkurrenter har, er det tid til at finde ud af, hvordan de har fået disse backlinks.

Til dette formål skal du gennemgå deres websteder og kigge efter ting som gæsteindlæg, pressemeddelelser eller omtaler andre steder.

Jeg har fremhævet nogle af mine konkurrenters links i skærmbilledet nedenfor.

Disse links er alle nævnt på selve webstederne. Definition

Du kan også finde links fra andre websteder ved at søge på webstedets domænenavn.

Hvis du f.eks. ønsker at finde et link fra www.x.com, skal du søge på x.com.

For at illustrere dette, har jeg fremhævet et link fra mine konkurrenters domænenavn.

Nu hvor du har fundet ud af, hvordan dine konkurrenter har fået deres backlinks, kan du begynde at arbejde på at få nogle af dine egne.

TRIN 4: Få flere backlinks

Når du har fundet ud af, hvordan dine konkurrenter har fået deres backlinks, er det tid til at få nogle af dine egne. Det er her, det bliver lidt vanskeligt. Du skal lave en masse research for at finde ud af, hvilke backlinks du kan skabe. Hvis du ikke har meget erfaring med at skabe backlinks, kan du få hjælp fra et professionelt SEO-bureau.