Tunge øjenlåg

Jeg var simpelthen blevet så træt af at se på mine tunge øjenlåg, at jeg gik på Google og fandt det nærmeste privathospital på Øjenlågsoperationer.dk. Jeg er normalt bange for både kanyler og skalpeller, men irritationen over mit trætte og uoplagte udseende var blevet for meget. Heldigvis findes der også en fin oversigt over privathospitaler i Danmark på Novaindex.com, så der er privatklinikker at vælge mellem.

Jeg fik fat i sekretæren, som bookede en tid til mig og sagde, at øjenlågsoperationen blot ville tage en lille times tid. Prisen for en øjenlågsoperation var 13.500 kr. inkl. lokalbedøvelse. Jeg skulle sørge for hjemtransport, da man ikke selv må køre bil, og det var en god ide at sygemelde mig i nogle dage.

Jeg sagde mange tak, og jeg har aldrig glædet mig så meget, som jeg glædede mig til denne operation af øjenlåg. Siden jeg var sidst i 30 års alderen, begyndte jeg at få hængende øjenlåg, og nu var jeg sidst i 40 års alderen.

Dagen for øjenlågsoperation

Jeg må indrømme, at da jeg vågnede om morgen, var jeg noget spændt på min øjenlågsoperation. Jeg bryggede derfor en kande kaffe, og tændte op i min morgensmøg. Jeg drikker både meget kaffe og ryger mange cigaretter, og det har jeg gjort hele mit liv.

Efter 5 kopper kaffe og 6 cigaretter, gik jeg i bad og prajede derefter en taxa. Da jeg kom ind på privatklinikken, blev jeg mødt af en flink sekretær, som henviste mig til operationsstuen. Inde på operationsstuen stod en flink og anerkendt plastikkirurg ved navn Carsten, som fortalte en hel masse.

Han fortalte blandt andet, at han havde udført cirka 600 øjenlågsoperationer gennem tiden, og der var intet at bekymre sig for. Han kaldte det for en øvre øjenlågsoperation, da en nedre øjenlågsoperation er for poser under øjnene.

Vellykket operation

Carsten lagde en smule lokalbedøvelse, som kun gav et lille prik. Derefter begyndte han at fjerne den overskydende hud, muskel og en lille smule fedt. Derefter syede han huden sammen og gjorde det samme i den anden side.

Ingen for cirka 60 minutter var det hele overstået, og jeg blev ført ind på et værelse, hvor jeg fik en ispose på øjnene. Efter cirka 15 minutter fik jeg at vide, at jeg måtte tage hjem efter en vellykket operation.

Jeg aftalte med Carsten, at jeg skulle komme igen efter 5-6 dage og få fjernet stingene. Da dagene var gået kom jeg tilbage, og jeg var så tilfreds med resultatet, at jeg bookede en tid til en nedre øjenlågsoperation.

Mine poser under øjnene var faktisk også ganske tydelige, så de skulle også væk. Carsten sagde til mig, at der er flere ting, som kan fremskynde hængende og løs hud.

  • Rygning
  • Manglende søvn
  • Solarie
  • Arveligt fra ens forældre

Jeg røg både mange cigaretter, fik for lidt søvn, gik i solarie 3 gange om ugen, og begge mine forældre døjede med tunge øjenlåg og poser under øjnene. Nu har jeg kvittet smøgerne, solariet, samt jeg forsøger at være mere udhvilet.