Valget er ovre os

I Danmark står vi i en politisk situation som vi ikke har stået i i mange årtier. Vi har hele 14 partier som bejler om vælgernes gunst og samtidig med det at vi øjeblikket er i en uhørt økonomisk situation. Vi har fuld beskæftigelse samtidig med renter, som buldrer opad og en inflation som vi knap kan holde trit med. Det påvirker alle danskere fordi deres økonomi ikke slår til i samme omfang når de skal købe vare og deres udfordringer bliver yderligere forstærket af at el/vand/varme udgifter eksploderer opad. 

Så det er ikke nemt at være dansker og skulle tage stilling til hvem, som skal regere landet og få os ud af krisen på bedst mulig måde. Valget kommer til at handle om mange elementer men den primære er om fremtiden i forhold til tryghed, sikkerhed og miljø/klima. At klimaet i denne tid stadig er en højprioritet vidner om i hvor høj grad danskerne ønsker den grønne omstilling hvilket kunne bevidnes da selv flere af de borgerlige måtte indrømme de havde indført kødfrie dage – så det lader til om man er blå – rød – grøn eller lilla så spiller miljøet en rolle. 

Hvem skal jeg stemme på 

Det kan være svært – særligt i år at vurdere hvor krydset skal sættes men heldigvis kan du læs mere her om mulighederne. For der er stor forskel på om du sætter krydset til højre eller venstre – dog er der heldigvis stor enighed om at der skal passes på Danmark og vores grænser – også i forhold til Rusland – fra næsten samtlige partier. 

Husk også at selvom det kan være svært er det ens borgerpligt at stemme uanset om det er blankt for det er vores hyldest til demokratiet – og hvis du ikke stemmer så mister du retten til at brokke dig over samfundet de næste 4 år.