Der er altid en anden vej ud.

Kender du en med et alkoholmisbrug? Det kan være en svær situation for alle. Som pårørende kan man føle afmagt, da man måske har forsøgt at hjælpe, uden at det førte til noget. Frustrationen over at se et menneske falde længere og længere ind i alkoholens tåger kan være frustrerende. Man kan føle sig hjælpeløs, og dette kan desværre hurtigt medføre isolation og at I ser hinanden mindre og mindre.

Det kan nemlig være sårende at være pårørende til en alkoholiker. Det store ønske om at hjælpe, som ikke lykkes at føre ud i livet, kan skabe den helt modsatte effekt, hvor man ender med at trække sig. Men der er altid en udvej, og nogle gange handler det bare om at finde frem til den helt rette.

Få hjælp og rådgivning

Man kan få hjælp og rådgivning, helt når det passer en. Faktisk er det muligt at få rådgivning både som alkoholmisbruger men også som pårørende. Det er noget, ikke alle pårørende er opmærksomme på, og det kan faktisk vise sig at være den helt afgørende hjælp. Her kan du få hjælp til, hvordan du kan forholde dig, og hvad du bedst kan gøre for at hjælpe. Det er nemlig de færreste, der har denne slags kompetencer, og når man kan få rådgivning i situationen, kan man få viden, så man går helt rigtigt frem.

Men også som misbrugeren kan dette vise sig at være den helt afgørende hjælp. Når du som alkoholiker føler dig klar, kan du ringe ind til rådgivningen. Det kan du faktisk gøre uanset dag og tidspunkt, da de sidder klar til at hjælpe døgnet rundt. Det er en fantastisk mulighed, da det er at tilgodese alle dem derude, der måtte sidde med et misbrug, og som altså har en endestående mulighed for at række ud efter hjælp, helt når de lige føler for det.

Forskellige redskaber

Når man får hjælp, kan man blive præsenteret for forskellige redskaber. Disse redskaber kan være meget forskellige efter metode, og det kan være, at man er nødt til at forsøge sig med flere redskaber, før man finder frem til lige den, der ender med at gøre en stor forskel. Derfor er det vigtigt ikke at føle et nederlag, når man afprøver en metode, som ender med ikke at have den ønskede effekt. I stedet skal man gå oprejst videre og være nysgerrig på at afprøve den næste metode.