Kunstige øjenvipper

Kunstige øjenvipperDet var gennem filmens verden vi for første gang oplevede kunstige øjenvipper startede en verdensomspændende mode. Den legendariske film instruktør D.W. Griffith, ønskede, at hans stjerne Seena Owen i hans storfilm “Intolerance” skulle have øjenvipper. Øjenvipperne skulle være så glamourøse, at de ville røre hendes kinder, når hun plirrede med øjnene, eller kiggede betænksomt ned.

En parykmager blev sat til at konstruere de kunstige øjenvipper af menneskehår på et stykke fint gaze. Derefter blev de limet uden på Seena Owens egne øjenvipper, og verdens første kunstige øjenvipper så dagens lys. Det var dog ikke lige efter filmen havde premiere, de kunstige øjenvipper skabte en ny mode. Der skulle gå mange år, og først i 1960´erne begyndte de at blive mere udbredte. Og deres udbredelse har fortsat lige siden, hvor de er blevet mere og mere populære.

Hvorfor kunstige øjenvipper?

Kunstige øjenvipper er uundværlige, når dine øjne virkelig skal stråle. Der er ingen bedre måde at få dine øjne til at se fantastiske ud, og meget friskere – og det kan man jo altid bruge…

Eneste problem ved dem er, at de kan være lidt svære at få til at sidde ordentligt. Dette rr dog heldigvis til at finde ud af, og problemer med de kunstige øjenvipper skyldes ofte, at kvaliteten på vipperne ikke er god nok. Følger du disse trin herunder, så vil du aldrig opleve nogen problemer med dine kunstige øjenvipper.

Tilpas størrelsen

Strip vipper er ofte lavet lidt længere end de behøver at være, da de er beregnet til at skulle tilpasses for at kunne passe til flest mulige øjenstørrelser. Hold vippen op til øjet, og udmål hvor lang den skal være. Brug en saks til at afkorte med. Klip den hellere lidt for lang første gang og mål en gang mere bagefter. Hellere klip for kort 2 gange, end for langt 1 gang. Det er en god idé at måle med en lineal, hvor lang vippen er, når den er klippet i den rigtige størrelse. Så ved du det til næste gang og behøver ikke at sidde og måle den ved øjet igen.

Påføring

Husk at øve dig – det er de færreste, der kan påføre kunstige øjenvipper perfekt fra første gang. Start med at trykke lidt øjenvippe lim ud på bagsiden af din hånd, brug evt. en neglebåndskubber, hvis du har en, der ikke er for spids, til at “prikke” lim på bagsiden af øjenvippen med.

Vent omkring 15 sekunder, så limen kan tykne en smule. Læg så de kunstige øjenvipper på den yderste kant af øjenlåget, så tæt ovenpå øjenvippe-kanten som muligt. Sørg for, at de kunstige øjenvipper har samme vinkel på deres hældning, som dine egne vipper har. Brug derefter 1-2 lag mascara for at “kamouflere” de kunstige øjenvipper.

Tage dem af igen

Når de skal tages af igen, så brug gerne en oliefri makeup fjerner til at blødgøre øjenvippe limen. Derefter er de lige til at pille af.

Opbevaring af dine kunstige øjenvipper

De fleste er ikke klar over det, men de kan bruges flere gange. Det kræver bare, at kvaliteten er i orden, og at de bliver behandlet rigtigt. Sørg for ikke at benytte oliebaserede makeup fjernere på dem, da limen ikke kan klæbe på dem igen, hvis der er olie på. Fjern alle rester af lim på de kunstige øjenvipper med en makeup fjerner og en vatpind. Opbevar dem i en ren plastik æske eller andet, der er støvtæt, og de er klar til næste gang du skal se ekstra godt ud.