I Danmark har vi en lovpligtig ansvarsforsikring, som alle, der anskaffer sig en hund, skal have. Grunden til at den er lovpligtig er, at staten vil sikre den person, det går ud over. Er du hundeejer, og har du ikke den lovpligtige ansvarsforsikring på din hund, kan det give en bøde på 3000 kr.

Faktisk har knap hver 5. hundeejer ikke den lovpligtige hundeansvarsforsikring, og de vil i givet fald selv skulle betale erstatning, hvis en person eller en persons genstande bliver ødelagt.

Få dækket skader som din hund forårsager

Hundeforsikringen dækker over skader som din hund forårsager på andre mennesker og som kan komme til at koste dig penge – Det er typisk bid eller hvis hunden har været ude og ødelægge andre personers ting.

De fleste forsikringsselskaber tilbyder også at du kan få din hunds forsikring udvidet således at den dækker flere områder. Det kunne være at hvis du træner med hunden i en klub, eller er på udstillingsmesse med din hund – Er du det, vil du også kunne nikke genkendende til at din klub måske kræver denne udvidet forsikring.

Hundesygeforsikring

Der findes også en hundesygeforsikring, som vil gå ind og dække forskellige lægeregninger, der kan komme. Den vil også dække de udgifter, det koster at have en hund på et dyrehospital. Vil du have en hundesygeforsikring, er der dog oftest mange regler, du skal overholde. De mest grundlæggende er, at hunden skal være fyldt 2 raske måneder og ikke være over 5 år gammel.

Hvor en hundeansvarsforsikring koster få kroner (20-30 kr.) om måneden, kan en hundesygeforsikring være noget dyrere. Her snakker vi mellem 200-500 kr., men omvendt er det super rart at have forsikringen, hvis dyrlægeregningen løber op i mange tusinde kroner.

På denne hjemmeside (Dyr.dk), kan du læse alt om hundeforsikringer, eller du kan læse denne guide om forsikringer.