Er en fransk bulldog den rette hund for jer?

Har du og din familie besluttet, at det er tid til at tilføje et firbenet medlem til familien? Tillykke, det bliver I helt sikkert glade for. Inden I kan byde jeres nyeste medlem velkommen hjem, er I dog nødt til at beslutte hvilken race, der passer til jer. Der er utroligt mange forskellige hunderacer, og de har alle deres egne fordele og ulemper. Herunder kan I læse mere om den franske bulldog, der måske passer godt til lige netop jeres familie.

Dejlig familiehund

Den franske bulldog stammer faktisk slet ikke oprindeligt fra Frankrig. Det er derimod en engelsk hunderace, der senere blev bragt til Frankrig, hvor den hurtigt blev meget populær. Det er heller ikke så underligt, da den lille muskuløse og lavstammede hund har en stor personlighed og masser af charme. Den lille hund er desuden en fremragende familiehund, da den er meget social og kontaktsøgende. Dette betyder også, at det er let at træne en fransk bulldog, så den bliver lydig og medgørlig. Hunden vil nemlig gøre alt for at gøre sine ejere glade, og den knytter sig i det hele taget meget til sin familie. Den kan også nemt opdrages til at leve side om side med andre kæledyr og små børn.

Kræver ikke så meget aktivitet

Den franske bulldog har ikke et særligt højt aktivitetsbehov. Den er derfor et godt valg til familier, der helst vil bruge fritiden siddende i sofaen. Hunderacen har dog tendens til overvægt, og det er derfor vigtigt, at den kommer på daglige gåture for at vedligeholde vægten. Det behøver dog ikke være mere end en halv time ad gangen et par gange om dagen i et roligt tempo. Så her burde de fleste kunne være med. Franske bulldogs er dog meget legesyge hunde, og det er derfor oplagt at bruge leg til at forbrænde noget af hundens energi. Da denne hunderace ikke er så energisk, kræver den heller ikke meget plads omkring sig. Den er derfor også et rigtig godt valg hos familier, der bor i lejlighed eller bare ikke har en stor have. Det lave energiniveau betyder også, at en fransk bulldog er et godt valg til pensionisten, der trænger til lidt selskab i ældreboligen.

Læs mere her, hvis du synes, det lyder som om, at en fransk bulldog er den rette hund til din familie.