Find den perfekte lampe til dit spisebord 

Det er vigtigt at have en lampe over spisebordet. Det er tit her man bruger sin tid om aftenen. Når man sidder og spiser eller får sig en drink sammen med nogle venner, er det vigtigt, at man kan se hinanden, og især i vintermåneder er en god lampe over spisebordet en nødvendighed. Men hvordan finder man den bedste lampe til ens spisebord? Det kan du finde ud af her. 

 

En eller flere lamper?

Den første ting man skal tænke over, når man skal købe en lampe til sit spisebord, er hvor stort spisebordet er. Jo større, jo mere lys skal der til at lyse det op. Det kan man enten gøre ved at købe flere små lamper eller købe en stor lampe. Hvis man skal købe flere små lamper, er det vigtigt at man vælger nogle simple nogle, så det ikke ser for overdrevent ud. Når man skal kigge efter simpelt design, så kan det være godt at finde nogle ensfarvede og neutrale lamper som disse caravaggio lamper. De egner sig rigtigt godt til at hænge to eller tre sammen over et bord, og giver godt med lys til bordet. Hvis man derimod vil have en stor lampe, kan man gå fuldt ud med en statementlampe. En lampe der måske ser lidt mere kunstnerisk ud, og kan fange opmærksomheden. Her er det godt at vælge en der sender lys i alle retninger i stedet for kun ned af, så man for mest muligt lys hen ad bordet. 

 

Tænk over hvilken slags lys der vil passe

Når det kommer til, hvilket noget lys man skal vælge, så er vigtigt, at man matcher lys farven til de andre lamper man har. Det er også vigtigt at tænke på, at lyset hverken skal være for hvidt eller for gult. Det er et lys man kommer til at have tændt meget af tiden, så derfor er det også smart at have det i en naturtro farve, så man ikke bliver træt af farven. Det handler selvfølgelig meget om, hvad for noget andet lys der er i rummet, så det kan være godt at matche det med hinanden. Når man skal vælge lys, handler det bare om at vælge de rigtige pærer så man kan sagtens købe en lampe uden at bekymre sig om lyset.  Når man køber pæren, skal man bare sikre sig at det er den rigtige størrelse, og så sikre sig at det er i den nuance man ønsker at have.

 

Forskellige lamper giver forskellige udtryk 

Det kan være en gode ide at benytte lamperne over spisebordet til at skabe noget kontrast, hvis man for eksempel har et hvidt glaseret spisebord, kan det se godt ud med en lidt mørkere rustik lampe, der kan skabe lidt kontrast. Eller måske en lampe med farve, der kan tilføje lidt ekstra til rummet. Nogle gange skal man også overveje de andre møbler eller farver, der er i rummet for at få den allerbedste lampe. Lamper har virkelig meget indflydelse på rummet, og derfor kan forskelige lamper altså give en helt masse forskellige udtryk