Hvordan giver jeg min hund den bedste jul?

Der er ikke længe til, at kalenderen siger december. Endnu engang er det tid til at finde julestadset frem og lade duften af småkager fylde hele huset. Det kan give julelys i øjnene og lækkersultne maver hos de fleste.

Men har du tænkt på, om din hund nyder den hyggelige juletid lige så meget, som du selv gør? Søde marcipangrise, dekorative potteplanter med julestjerner og sprøde andelår er noget, der for de fleste hører julen til. Men ting der for os mennesker bliver opfattet som skønne juletraditioner, kan for din hund udvikle sig til at blive et rent mareridt.

Juleslik er ikke hundemad

I julemåneden er der godter på fade og pynt så langt øjet rækker. Men et vildfarent marcipanbrød er gift for din hund, der slet ikke kan tåle chokolade. Resterne fra andestegen kan også lave ravage, hvis de ender i hundens madskål. Ben fra fjerkræ sætter sig let på tværs og kan udløse et vagtbesøg hos dyrlægen. Og en ekstra dyrlægeregning er sjældent nummer et på juleønskesedlen.

Sørg derfor for at holde godt øje med dit kæledyr, når der er julehygge på programmet. Skal din hund også mærke, at det er jul, så giv den hundegodbidder og hold menneskeslikket udenfor den firbenedes rækkevidde.

Er der en gave under træet til Fido?

I mange familier er der tradition for, at der også er en gave til hunden eller katten under træet, når det bliver juleaften. Måske der ligger et lækkert kødben i glittet papir? Eller en musebamse til katten i en flot gaveæske? Uanset hvad der er i pakkerne, så spotter de firbenede venner af familien ofte hurtigt, at der er gode sager i vente. Et kødben dufter dejligt for en hundenæse, og den vil derfor ofte være ualmindeligt interesseret i den spændende, velduftende gave, der bare ligger klar og venter.

Find inspiration til gaven til din bedste ven

Selvom et kødben eller godbidder altid falder i god jord hos dit kæledyr, så er der et væld af muligheder, når du skal vælge gave til din hund eller kat. En ny hundekurv kan pynte i stuen og er nærmest lige så meget en gave til dig selv som til din hund. Og en ny smart madskål til din kat er en fryd for øjet, hver eneste dag, når du fodrer. Det er kun fantasien, der sætter grænser, når du skal vælge mellem tusindvis af ting til hund og kat.