Hvornår er det jul?

Julen nærmer sig med hastige skridt, og mange har allerede begyndt at tænke på, hvornår det egentlig er jul. I Danmark fejres julen den 24. december, men i andre lande er datoen for julefejringen anderledes. Så hvornår er det egentlig jul?

 

Jule

I Danmark fejres julen den 24. december. På denne dag afholdes der ofte familie- og vennekomsammen, og mange danskere spiser en traditionel julemiddag med andesteg eller flæskesteg. Efter middagen hygger man sig med familien ved at spille brætspil eller se film. Julen bliver afsluttet med gaver under træet og kirkegang.

 

I USA fejres julen den 25. december. På denne dag afholdes der ofte store festligheder, hvor man spiser masser af mad og drikker alkohol. Gaverne uddeles typisk om aftenen, når alle har samlet sig rundt om juletræet.

 

I Storbritannien fejres julen den 25. december ligesom i USA. På dagen spises der en stor frokost, som ofte består af roastbeef eller laks, og eftermiddagen bruges på at hygge sig med familien ved at se film eller spille brætspil. Gaverne uddeles typisk senere på dagen under juletræet.

 

Konklusion:

Hvornår er det jul? Julen er en hyggelig tid, hvor man samles med sine nærmeste for at spise god mad og hygge sig. I Danmark fejrer vi jul den 24., mens man i USA og Storbritannien fejrer den 25.. Hvad enten du fejrer jul den 24., 25., 26., 27., 28., 29., 30. eller 31., så husk at nyd tiden sammen med dem du holder af!