Sådan kan din hund gøre dig sundere

Du elsker din hund, og den elsker dig. Men vidste du, at I ligefrem er sunde for hinanden? Det er sandt; din søde vovse er god for både dit mentale og dit fysiske helbred. Du gør rigtig meget for din hund, og den gengælder det uden tvivl.

Hunden er menneskets bedste ven

Hunde og mennesker fungerer bare godt sammen. Siden vi tæmmede ulvene har vi levet med dem side om side, indtil de blev til de elskede kæledyr, som vi har i dag. Mange tror, at hundene har mistet de praktiske funktioner, de havde for mennesker i starten, men det passer nødvendigvis ikke. Nogle jagter med deres hund, og andre bruger dem stadig som vagthunde. Men for dig, hvor hundens eneste rolle er at være et dejligt kæledyr, har den stadig flere vigtige funktioner. Hunden er nemlig med til at holde dig sund.

De daglige gåture

Hvis du er en god hundeejer, går du med din hund flere gange om dagen. Det er måske mest for hundens skyld, men det er super sundt for jer begge. Det er nemt at glemme at slappe af og lade naturen komme ind, når man stresser rundt i en travl hverdag. Her er din hund med til at holde dig jordnær, og du kommer ud og får lidt frisk luft et par gange om dagen. Dine muskler har godt af bevægelse og din hjerne har godt af naturen. Sidst, men ikke mindst, så styrker de gode gåture også dig og hundens forhold til hinanden. Det er ren sundhed.

Løb og cykling

Måske er du ikke typen, der er så motiveret til at motionere. Motion er ikke altid lige spændende, men det bliver mange gange sjovere, når du har din lille firbenede ven med. En løbetur er som en leg for din hund, og er din hund forholdsvis stor, vil den også nyde en god cykeltur. Det er sundt at træne; det er generelt anbefalet at have pulsen oppe at køre i mindst en halv time hver dag. Din hund er den perfekte motivation. Har du brug for en sele eller andet udstyr, når du skal have vovsen med på tur, kan du finde alt til hunde på Canem.dk.

Der er nogen, der har brug for dig

Hunden er også fantastisk god for dit mentale helbred. Med en hund har du altid en grund til at komme ud af sengen, fordi der er en, der elsker dig utrolig meget, og som er fuldstændig afhængig af dig. Desuden har flere videnskabelige studier vist, at ens stress og angstniveau bliver lavere, når man nusser med et kæledyr. Der findes intet bedre end at vågne op til en, der altid er vanvittigt glad for at se dig.

Dig og din hund er gode for hinanden

Din hund er super vigtig både for dit fysiske og mentale helbred. Den har måske større indflydelse på din velvære, end du tror. Uanset dit humør, vil din hund altid være glad for at se dig. Halen logrer ikke kun for at være sød; den logrer, fordi din hund elsker dig.