Ting, du ikke vidste om katte

Katte er mere end bare pjuskede væsner, der ligger rundt hele dagen. De kan også betragtes som nogle af de mest interessante dyr på jorden. Faktisk har de fascineret mennesker i århundreder med deres mystiske natur og nysgerrige adfærd. Der er meget mere i dem, end man umiddelbart kan se!

– Den første kat, der nogensinde blev domesticeret, var en vildkat fra Mellemøsten kendt som Felis Silvestris Libyca. Man mener, at kattene blev tæmmet for omkring 12.000 år siden.

– Katte har en fantastisk lugtesans, som de bruger til at jage og navigere over lange afstande. De kan endda opdage kræft hos mennesker.

– Katte kan overleve fald fra op til 500 fod og højere! Det skyldes, at de har et særligt netværk af bindevæv kaldet “sener” i deres ben, som gør det muligt for dem at sprede sig som fjedre, når de hopper. De bruger også den samme mekanisme til at lande på deres poter med lethed og komfort.

– Katte er ekstremt fleksible. De kan dreje hovedet 180 grader og vride anklerne 180 grader, så de kan komme igennem de fleste små rum! Deres rygsøjle indeholder også næsten 30 ryghvirvler (mennesker har kun 12). Det er derfor, de kan udføre alle mulige akrobatikøvelser, som du sikkert har set mindst én gang i dit liv .

– Katte er husdyr, som har været i nærheden af mennesker i tusindvis af år. De ligner måske små, pelsede kugler, men de er faktisk lige så kloge som en almindelig hund! Vidste du, at katte kan skelne mellem to lyde med en forskel på kun 25-40 millisekunder? Det er mere end ti gange bedre end os mennesker!

-Katte er kødædere, hvilket betyder, at de elsker kød, frem for fisk. Klik her for at finde det rette foder.

– Kattens to nederste fortænder kaldes “hugtænder”. Når munden er lukket, stikker disse hugtænder udad mellem de andre tænder og giver dem et utroligt effektivt våben til at jage små byttedyr .

– Katte har et tredje øjenlåg i det inderste øjenkrog. Det kaldes “niktitating membran”, og det beskytter deres syn, mens de jager, ved at holde snavs, støv og andre partikler ude af øjet! De bruger også denne særlige membran til at sprede tårer over overfladen af deres hornhinde, når de renser sig, fordi fugle og slanger kan let opdage tørre øjne.

– Katte bruger mere end 100 forskellige typer af vokallyde til at kommunikere med andre katte og mennesker, herunder spinderi, hvæsen, knurren og miaven! De er dog generelt ret lydløse dyr – du vil sandsynligvis ikke høre dem om natten eller tidligt om morgenen, når de jager!