Vil du gerne give gode firma julegaver?

Kender du situationen, hvor du som virksomhedsejer skal vælge julegaver til dine ansatte? Følelsen af at det enten bliver for svært eller for ligegyldigt? For hvis valget er at bruge mange timer på at finde personlige gaver til forskellige mennesker, alt sammen i samme prisklasse, og samtidig bestille og administrere, så bliver det hurtigt for vanskeligt at have gode intentioner. Omvendt er en gavekurv bare heller ikke særlig personlig, hvilket desværre kan få gaven til at fremstå lidt som en standardløsning og en ligegyldighed.

Heldigvis findes der en løsning, hvor du både kan gøre gaven personlig og administrationen nem. Der er tale om de såkaldte gaveshops, hvor du får alle fordele som virksomhedsejer, og hvor dine ansatte får mulighed for at få den perfekte julegave.

Sådan virker en gaveshop

Når man tilmelder sin virksomhed til en gaveshop, er det på meget frie vilkår. Det er nemlig let at tilpasse til sine egne behov, fordi man selv kan sætte et passende budget. Det eneste man skal gøre, er derfor at vælge, om man giver for f.eks. op til 500 kr., op til 800 kr. eller et andet beløb per medarbejder. Fordelen er her, at det gør det utroligt nemt at holde styr på udgifterne.

Når man har valgt et beløb per medarbejder, får hver enkelte ansatte sit eget personlige login. Med dette kan den ansatte logge ind i det som minder om en webshop. Her ser han eller hun alle de gaver, som matcher til det budget, virksomheden har angivet. Men faktisk ser man ofte gaver, der står til en højere pris i butikken, end hvad virksomheden har givet budget til per medarbejder. Det skyldes at mange gaveshops er gode til at forhandle priser på plads, og desuden ikke har udgifter til et stort personale, fysisk butik etc.

På denne måde får den ansatte en god firma julegaver, som han eller hun selv vælger. Ulempen er, at det ikke helt har samme overraskelsesmoment, da man selv vælger. Til gengæld får den ansatte en god, flot og ikke mindst brugbar gave fra sin arbejdsplads. Og der er langt bedre end at modtage en intetsigende gave, der efterlader en med en ærgerlig følelse.