Whiteboards

Der er faktisk ret stor forskel på whiteboards – https://justmore.dk/whiteboardtavler – og glastavler. Det er nemlig, sådan at nogle whiteboards er lavet af materialer, som ikke kan det samme, som fx glastavler kan.
Nogle whiteboards er lavet af melamin. Det betyder, at de kun er beregnet til at skrive på. De er ikke beregnet til at sætte magneter på. Melamin er en slags plastik, og det er ikke magnetisk.

Magnetiske

Andre whiteboards kan være magnetiske, og du kan bruge dem med magneter. De har ofte en overflade, som er lavet af stål, der er lakeret. Andre tavler har også en stål‐overflade, men den er belagt med emalje. De kaldes ofte for keramiske whiteboards.

Glastavler derimod anses oftest for at være lidt pænere på overfladen. De er også magnetiske, og man kan bruge forskellige tuscher til at skrive på dem med.

Et whiteboard eller en glastavle kan købes på hjul. Det gør, at du nemt kan flytte den fra rum til rum. Nogle af tavlerne kan du få med rum til at opbevare tuscher og magneter i, og andre igen har også mulighed for, at du kan sætte flipover papir på dem. Det kan være en kæmpe fordel, hvis tavlen ikke er stor nok. Så kan du sætte papiret op på væggen med tape, så alle kan se noterne.

Whiteboards til væggen

Whiteboard til vægmontering er, som ordet siger hvide. Det er glastavler også, men det er faktisk muligt at få glastavler i forskellige farver. Det kan være meget flot med en tavle i en rød eller blå farve. Du skal bare huske, at dine tuscher skal have en kontrastfarve til glastavlens farve, så du kan se, hvad der bliver skrevet på den. Det kan være svært at se sort skrift på en blå tavle. Eller rød på en rød tavle for den sags skyld.

Et whiteboard eller en glastavle er som regel firkantet, men jeg har set, at man også kan få glastavler, som er runde. De kan være ret dekorative i fx en entré.
Mange mennesker har et spejl hængende i deres entré, og det er faktisk muligt at få en rund glastavle, som også er et spejl. Det er da smart. Så kan man se sig selv, imens man lige skriver en ’velkommen hjem hilsen’ til familien.

Farvede glastavler er flotte

Selv synes jeg, at de farvede glastavler er flotte. Jeg ville gerne have en kollage af dem på min køkkenvæg. Det ville være rigtigt smart at have forskelligt farvede tavler til forskellige typer meddelelser: en blå til skoleskemaerne, en rød til indkøbene, en grøn til madplanen osv.
Helt sikkert vil det se bedre ud end de traditionelle korktavler, vi har hængende. Og de ville helt sikkert også give et bedre look på køleskabet: Jeg er træt af alle magneterne på det. De falder ned for et godt ord.

Jeg har bare én bekymring: Jeg er ikke sikker på, at glastavlerne er robuste nok til et hjem med børn, som kan være ret vilde. Hvis de bliver revet ned under en fangeleg eller et skænderi, så er jeg bange for, at de smadrer, og børnene skærer sig på dem.