3 typer lån du kan tage som studerende

Er du interesseret i at låne penge som studerende, men er du ikke sikker på, hvilken type lån der vil passe til dig, eller hvilken type lån du har mulighed for at tage, har vi her samlet en liste over tre forskellige lånetyper, du som studerende kan ansøge om at få.

 

Med en Texas lommeregner TI 30xs ved hånden, har du også nemt ved at beregne renter og ÅOP på de lån, du overvejer at ansøge. Det er nok også noget, du har lært at regne i matematik, så du burde have styr på det.

SU lån

Den første og mest udbredte form for lån hos studerende er SU lån. Der er rigtig mange studerende, der vælger at supplere deres SU med et SU lån. Så ved du, at du eks. fast kommer til at mangle 2.000 kroner om måneden for at få tingene til at hænge sammen, kan et SU lån hjælpe dig med disse ekstra kroner hver måned under hele din uddannelse.

 

Et SU lån er som regel også billigere i renter end mange andre lånetyper, men du skal dog trods alt stadig huske på, at det er penge, du skal betale tilbage igen.

Kviklån

Lige så snart du bliver 18 år, har du også mulighed for at tage dig et kviklån, hvilket kan være nødvendigt i visse situationer, hvor dit SU lån ikke er dækkende. Det kan tit være til enkeltstående situationer, hvor du har brug for flere penge på kontoen her og nu.

 

Kviklån kan du nemt ansøge om på nettet, og du kan ansøge om få hundrede kroner og op til mange tusinde kroner. Der er ikke mange krav til dig som ansøger, andet end du er over 18, ikke står i RKI og har et gyldigt NEMid.

Forbrugslån

Som studerende har du også mulighed for at få dig et forbrugslån. Et forbrugslån kan du bruge på lige netop det, du har lyst til, og du kan både vælge at ansøge om at få det på nettet eller i banken.

 

Hvis du vælger at ansøge om et forbrugslån på nettet, gør de samme krav sig gældende, som ved et kviklån. Du skal være over 18, ikke være registreret i RKI og have et NEMid.

 

Der er ingen, der undervejs spørger dig, hvad du vil bruge pengene på, så det er helt op til dig selv at bestemme.