Bruger bitcoin så meget strøm, som man siger?

Det korte svar er: Ja, bitcoin bruger lige så meget strøm, som man hører om. Faktisk bruger bitcoin så meget strøm som små lande. Mange glemmer dog at fortælle, at der er andre ting, der også bruger rigtig meget strøm. Problemet er derfor ikke kun bitcoin, når det kommer til strømforbrug.

Lad os tage et kig på alle de hæveautomater, der er i verden. Der er rigtig mange af dem, og de kører døgnet rundt. De har en skærm tændt, og der er også en række andre ting inde i dem, der kører hele tiden. Dette bruger strøm, men dette snakkes der ikke om. For os er det selvfølgelig ikke muligt at måle strømforbruget af disse ting, men vi kan dog bare nævne, at det er en ting, mange glemmer.

Man kunne spørge sig selv om, hvorfor bitcoin egentlig bruger så meget strøm. Dette spørgsmål bliver stillet mange gange i kommentarfeltet på danske hjemmesider for kryptovalutaer. Den mest populære i Danmark er nok denne: https://mycrypto.dk/. Bitcoin bruger meget strøm, fordi mekanismen der får netværket til at fungere hedder proof of work eller mining. Dette har du nok hørt om. Det er processen, der skaber flere bitcoins. Tanken har været, at hvis man ofrer en masse penge på strøm for at producere bitcoins, så ønsker man ikke at snyde netværket. Bliver det opdaget, så har man spildt en masse penge i processen. Idéen var god på det tidspunkt, men nu er verden blevet mere miljøbevidst.

I dag arbejder Ethereum på at løse problemet ved at gå over til proof of stake, hvor det i stedet for mining nu hedder staking. Det er en meget god løsning, og den er allerede taget i brug. Hvis du ikke kan se vigtigheden af proof of stake, så bør du tjekke statistikkerne ud. Statista har lavet en meget god opgørelse af bitcoins strømforbrug som du kan se her: https://www.statista.com/statistics/881541/bitcoin-energy-consumption-transaction-comparison-visa/