Elcykel Herre

En elcykel herre kommer i mange former og variationer alt efter hvad man går efter, og hvad ens behov er. Elcykler er i dag ikke bare et transportmiddel, men et udstyrsstykke der selv for den kræsende mand kan tilfredsstille behovet. Du kan finde elcykler i den klassiske stil med højt styr, over elcykler der er mere en citybike, til racer og mountainbikes. Så der er nok at vælge mellem alt efter ens behov og lyster. Selvfølgelig findes elcyklel herre i et hav af prisklasser, så det er vigtigt at gøre sig nogle tanker om hvad det er man vil bruge sin elcykel til. Med tiden er populariteten for elcykler steget, og derfor er der også opstået flere anvendelsesmuligheder, således at en elcykel i dag ikke ’bare’ er en nem måde at komme fra a til b på. Priserne kan i den forbindelse variere fra 10000 kr og op til 30000+. Det er selvfølgelig alt efter mærke, type og hvilken kvalitet man går efter ved køb af en elcykel herre. Pointen her er at der er en elcykel til alle, og tiden hvor det var for folk der ikke kunne cykle så meget, og det var et mere gammeldags design, er for længst skudt til hjørne.

En af de ting der i kølevandet på udviklingen af elcykler er opstået er decideret elcykel løb. Det vil sige der nu er kommet et mere sportspræget og konkurrencepræget islæt ind over det at køre på en elcykel. Det gør at vi oplever hverdagen på en helt anden måde og det gælder også i forbindelse med el-cykler, som så småt komme på plakaten ved større og mindre løb.

Officielle E-Cykelløb i 2019

Den europæiske cykelunion (UEC) har i den forbindelse tilføjte E-cykelløb til sin sæson i 2019. Der er skabt en helt organisation til netop dette formål. Denne organisation har fået det mundrette navn UEC formula E-Bike. Dette dækker over muligheden for at tale om konkurrencer for el-cykel til landevejen og el mountain bikes til konkurrencer i denne disciplin. Det er en helt ny organisation, og som med så meget andet der er nyt er organisationen stadigvæk ved at danne regelsættet for fx maksimal hastighed og hvilken form for elektrisk assistance, der vil være tilladt. Organiseringen af dette er inspireret af løb, som allerede er blevet afholdt over hele

Europa også i Danmark. Her kan nævnes Kongeløbet i 2017 som blev afholdt i Danmark.
Det er stadigvæk en helt ny form for konkurrencecykling, og derfor skal der udvikles på dette, men det er med til at bringe elcykler op på et højre plan, og væk fra et image som, ’de dovnes valg’. Der er også afholdt løb i Spanien, som det kendte sponsormærke Cofedis har stået for. Så der er også interesse i dette fra sponsorer og fabrikanter af elcykler. Så vi har kun set starten på elcykler som konkurrence. Der vil også komme flere konkurrencer for elcykler på mountainbike, og som med traditionelle cykelløb, er der også her en plads til elcykler. Så i sidste ende bliver det ikke en light version af konkurrencer, men mere en udvikling og en anden måde at konkurrere på. Så hvis man er til dette, er der med en elcykel herre også andre muligheder end bare transport.