Har du ikke styr på dine handler med valutaer?

Handel med valuta kan ske igennem det der kaldes FX (Foreign Exchange) eller med kryptovalutaer. FX var meget populært for nogle år siden, men der bliver ikke længere snakket så meget om det blandt “mainstream” investorer. De snakker nemlig om det fænomen, der hedder kryptovalutaer her i 2022. Mønterne er blevet meget populære i løbet af sidste år, men flere folk bliver introduceret til dem hele tiden.

Mange handler

Rigtig mange danskere vælger at handle på en eller anden platform eller børs. Dette er i princippet fint nok, og hvis man ikke laver alt for mange handler, så er det også nemt at dokumentere ens handler. Er der dog tale om handler på tværs af valutaer og på tværs af børser samt platforme, så kan det hurtigt blive et problem.

Måske vil myndighederne gerne vide mere om dine handler, og det er netop i disse tilfælde hvor en revisor med forstand på bitcoin og lignende kommer i spil. Denne kan hjælpe dig med alle mulige spørgsmål om revision, når det kommer til bitcoin-relaterede emner. Er du en virksomhed, så er der større sandsynlighed for at du får brug for sådan en form for revisor.

Dette bliver glemt

Mange glemmer at sætte sig ind i en række forskellige ting, der har med handlerne at gøre. For det første så glemmer mange, at man skal huske, at man påtager sig en valutarisiko, når man handler. Det kan godt være, at kursen på BTC er steget, men hvis dette måles i Dollars og Dollars er faldet i forhold til kroner, så kan du godt være i minus alligevel. Hvad mange også glemmer er også, at hver handel – uanset valutapar – bliver anset for at være en reel handel, og dette kan få konsekvenser i forbindelse med skat. Dette er faktisk en af de vigtigste ting, man skal huske her.

 

Intet i denne artikel eller på denne blog skal anses for værende rådgivning om emnerne beskrevet i denne artikel eller andre steder.