Hold den slanke linje og lav mad uden fedtstof

Drømmer du om at tabe dig eller vil du bare gerne holde den slanke linje? Det gør de fleste sikkert, men det er svært, når man også er begejstret for lækker, hjemmelavet mad. Ofte bruger vi for meget fedtstof, når der kokkereres. Derfor er det et godt sted at starte, hvis du vil holde den slanke linje og stadig spise god mad. 

Hjemmelavet mad uden overflødigt fedtstof

Elsker du at lave hjemmelavet mad? Det skal du bare blive ved med at lave, for det er nemlig sundt selv at lave maden. Når du køber take away og andet færdiglavet mad, er der ofte tilsat tilsætningsstoffer, så maden bedre kan holde sig og se appetitlig ud i længere tid. Det undgår du ved at tilberede så meget som muligt af maden selv.

Når du selv skal lave mad, kan det være fristende at tilføre en del fedtstof. Det kan gøre maden lækker, og de fleste retter bliver da heller ikke dårligere af en ekstra smørklat. Andre gange bruger du måske ekstra fedtstof, hvis dine køkkenredskaber kræver det. Har du en gammel pande, som hurtigt bliver tør, bliver du tvunget til at bruge mere fedtstof, for at maden ikke skal hænge fast.

Gør op med det ekstra fedtstof og køb en Jamie Oliver pande, som har non stick. Det betyder, at du stort set ikke behøver noget fedtstof. Din mad vil ikke hænge fast, da pandens belægning sørger for, at maden altid kan slippe. Med en Jamie Oliver pande bliver din mad mere fedtfattig og du kan lettere holde den slanke linje.

Du taber dig ikke med kosten alene

Motion og andre faktorer spiller også en rolle, hvis du ønsker vægttab eller at opretholde en slank figur. Du ved sikkert godt, at motion også er vigtigt for sundheden, men mange glemmer tit, at faktorer som stress også kan påvirke kroppen negativt. Er du meget stresset, kan du fx begynde at sove dårligt og spise mere usundt.

Gør noget ved det. Find ud af, hvad det er, der bekymrer dig og som udløser stressen. Er det dit arbejde eller måske frygten for at miste det? Kom de ubehagelige tanker i forkøbet og meld dig ind i en a-kasse. På den måde er du sikret økonomisk, hvis uheldet skulle være ude. Find billigste akasse her.

Hvis du kan mærke, at du er ved at blive stresset, skal du tage dig i agt. Ofte er det arbejde eller angst, som udløseren stress, så derfor kan det være en god ide at undersøge disse muligheder først.

Undgå stress ved at spise sundt og varieret, uden for meget fedtstof og dyrk så meget motion du kan, uden at det tager overhånd. Det hele handler om at finde den rigtige balance, og det kan lyde meget lettere end det er. Det er dog det eneste, der hjælper på sundheden, så derfor skal du være opmærksom. Er du glad og har overskud, vil det også smitte af på din sundhed.