Kom godt i gang med dine nye hund

Er du nybagt hundeejer, så står du formentligt midt i en glædesrus af sjove og fjollede oplevelser. En hund skaber liv og glade dage i de fleste hjem, og du har sikkert både allerede være lykkelig over investeringen i en hund og været ved at levere den tilbage af flere omgange. Det er en stor ting at anskaffe sig en hund, og der vil helt sikkert komme tidspunkter, hvor den tisser på gulvet er bider i hvad som helst, hvis det altså er en hvalp, som du har anskaffet dig. Det bliver dog altid bedre med årene, hvis du husker at opdrage den og måske gå til hundetræning, så den kan lære gode manere og blive klogere på sig selv og dens omgivelser.

Udover de mange sjove op og nedture med din nye hund, der river dig rundt i alle følelser i spektret, så er der selvfølgelig også nogle helt basale og grundlæggende ting, der medfølger, når man bliver hundeejer. Måske har du hørt flere af tingene hos den hundekennel eller forretning, hvor du købte hunden. Uanset hvad så er det godt at få nogle af de vigtigste ting opfrisket igen.

Hundetegn er lovpligtigt

En af de vigtigste ting at have styr på er, at hundetegn er lovpligtigt. Du skal altså som hundeejer sørge for, at din hund bærer et hundetegn, hvor du som ejer har dit navn, adresse og telefonnummer på. Dette er både for sin egen skyld, så folk kan kontakte dig, hvis din hund skulle stikke af eller blive væk, men er også en del af de mange forpligtelser der følger med, når man bliver hundeejer.

Derudover er det vigtigt at have styr på, hvilke vacciner som din hund kræver. Du kan formentligt blive klogere på disse ved at snakke med dem, som du købte hunden af, og ellers kan du altid kontakte en dyrelæge for at blive klogere på vaccine og andre ting, der kan hjælpe din hund.

Brug tid med din hund i starten

Udover alle de formelle ting og krav, som du selvfølgelig altid bør have styr på, så er det også utroligt vigtigt, at du bruger tid med din hund i starten. Din hund skal vænne sig til at være sammen med dig og dem, som du bor sammen med for at den kan lære, hvordan den skal opføre sig, når den skal være social og der kommer gæster for eksempel.