Omgiv dig selv med friske farver og få flere energier

Få malet sommerhuset

Det er snart sommerhustid, og i skal rigtig mange danskere i sommerhus. Hvis du har et sommerhus, så har du sikkert også overvejet at leje det ud, da det er meget efterspurgt i år. Det skyldes naturligvis corona-omstændighederne, der gør at vi ikke rejser ud i særlig høj grad. I stedet foretrækker mange at blive hjemme til sommer, og det betyder at mange leder efter et sommerhus. Man kan både finde et klassisk bureau, som kan hjælpe med udlejning, eller man kan bruge hjemmesiden AirBnB. Inden man sætter sit hus på lejemarkedet, eller bare inden man starter sin egen sæson i huset, så er det dog fornuftigt at lave lidt vedligeholdelse. Det tidlige forår, hvor det er skønt at komme ud, men endnu ikke helt varmt nok til at man har lyst til at dase i haven, er det bedste tidspunkt til at gå at renovere lidt. 

Nogle ting kan man selv, men ikke alt

Der er jo mange ting som man både kan selv, og nyder at gøre selv. Det er også en del af sommerhusoplevelsen. Det er ting som at luge ud i haven og fjerne blade, plante nyt og planlægge nye haveprojekter til forår, sommer og måske efterår. Det er især disse haveting, som de fleste sætter pris på. Når det gælder selve sommerhuset, vil man gerne have at det bare fungerer. Derfor har mange det også lidt svært med at få gjort de vedligeholdelsesopgaver, som er kedelige men nødvendige. En af disse meget vigtige er behandling og maling af træværket på facaden. Det er ikke kun vigtigt for husets velbefindende, men også for udseendet, som er særligt vigtigt hvis huset skal lejes ud. Træværket har ikke brug for at blive behandlet hvert år, men det er dog noget man skal gøre relativt jævnligt, afhængig af hvordan huset ligger i forhold til vind og vejr. I forhold til det æstetiske, så er det op til dig at vurdere om det er tid til det, men det vil helt sikkert pynte uanset hvad. Der er gode penge at tjene på lejemarkedet, da der er flere der efterspørger en bolig, end der er sommerhuse udbudt. Dette var allerede tendensen sidste år, og i år vil denne kurve eksplodere. Derfor vil priserne på de attraktive huse også være høj. Med en flot og malet facade vil dit hus helt naturligt stå bedre frem på eksempelvis AirBnBs hjemmeside.

Få det gjort professionelt

I stedet for at gå sur i sommerhuset, så er det meget bedre at finde et professionel og lokal maler i Odense, der kan hjælpe med opgaven. På den måde er du sikker på at du får de rette materialer, og et smukt resultat. Det er ikke ligetil at male et sommerhus, så det er ikke noget man skal kaste sig ud i hvis man tvivler på ens kunnen. Hellere bruge sin tid på det man nyder at gøre i haven, og så lade de professionelle komme til med penslerne. Så er det bare om at nyde sommeren og få lejet ud når du ikke selv er i huset!