Mange danskere er blevet vilde med boligrenovering

Nyhederne i den seneste tid har ikke lydt på meget andet end global pandemi. Det har betydet, at danskerne mere end nogensinde før har været lukket inde i deres hjem. Det ser og ud til at have tændt nogle kreative sjæle, eller også har folk bare kigget på indersiden af deres hjem lidt for meget. Markedet for gør det selv boligrenovering er i hvert fald eksploderet. Når der i forvejen har været bøvl med import og logistik, er det derfor ikke et vidunder, at der har været mangel på nogle af tømrerhandlens mest eftersøgte varer.

Loftmaling er det perfekte projekt

Kunne du tænke dig også at ride boligrenoveringsbølgen, inden pandemien er ovre, handler det derfor om at slå til nu. De fleste har trodsalt op til flere ideer om, hvad de godt kunne tænke sig at gøre ved boligen. Det meste er dog omstændige projekter, der ikke kan klares på et par weekender. Heldigvis findes der masser af boligprojekter, der både kan udføres hurtigt og med stor effekt. Det gælder for eksempel loftmaling. Vi glemmer ofte, hvor stor effekt et rums farve og maling har på hele rummets stemning. Det gælder ikke mindst loftet, hvorfor loftmaling er det ideelle sted at starte, hvis du vil have så stor indflydelse som overhovedet muligt. Du kan bare en tur ind på farvehandlerens hjemmeside, gå til udvalg og så ellers kigge gennem deres loftmalinger. Så har du allerede valgt den perfekte farve og er godt på vej. Udnyt endelig at mange farvehandlere endelig er kommet online.

På farvehandlernes hjemmeside kan ud også finde utroligt meget information, der guider dig i den rigtige retning i forhold til dit valg af maling og nogle steder endda dit valg af farve og pensel.

Husk teknikken

Dernæst kan du rent faktisk begynde at male. Start med at afdække gulvet med pap eller lignende. Derudover skal møbler selvfølgelig også enten flyttes eller afdækkes, og kanterne kan med fordel dækkes med malertape. Er der huller i et betonloft, kan man begynde med at duppe det med en svamp. På den måde kan man dække selv ret store huller. Er loftet imidlertid bare beskidt eller sodet, kan man nøjes med at vaske det, før man maler. Selvom det måske virker ligetil, er der altså flere trin til maling, og ikke mindst loftmaling, end man lige skulle tro.

Der er for eksempel også en vis teknik, man kan drage brug af, når man maler. Hvis man starter med at male kanter og rundt om lamper med en pensel, kan man langt hurtigere færdiggøre arbejdet med rullen senere hen. Når først du er i gang med at male loftet, bør det være dit fokus, så der ikke opstår åbenlyse overlap eller lignende. Derfor kan det være oplagt at dele arbejdet med din partner eller bare sætte din yndlingspodcast på, mens du oplever. Så kan du nemlig hurtigt blive færdig med at male loftet og transformere rummet.