Det skal du være opmærksom på i et ældre hjem

Der er i dag flere og flere af os, der vælger at købe nogle ældre hjem. Disse er der meget mere charme over, end det gør sig gældende med dem, der køber de helt nye hjem, som der skyder op overalt i landet. Og derfor rummer de også en æstetik, som der ikke kan gøres efter i de nye hjem.

Dog er der også flere ulemper ved de ældre hjem – især når det kommer til vedligehold. De kræver nemlig ofte en lidt kærligere hånd på grunden af tidens tand.

Har du en kælder, der er omgivet af fugtig jord?

Det er for eksempel noget, der gør sig gældende, når det kommer til fugt. I mange ældre hjem er der nemlig en kælder, og fordi den konstant er omringet af fugtig jord, er den altid udsat for skader som følge heraf. Flere kældre er derfor også angrebet af blandt andet opstigende grundfugt, som er fugt der kommer op fra gulvet. Det kan hurtigt sprede sig til flere steder i hjemmet samt forplante sig som værende skimmelsvamp, men heldigvis kan det behandles. Læs mere om det her.

Du kan bekæmpe fugt og skimmelsvamp i dit hjem

Generelt er de ældre hjem ofte mere angrebet af fugt, hvorfor de også er udsatte for skimmelsvamp. Skimmel er bakterierne fra fugt, der spreder sig, og ofte vil det tydeligt kunne ses blandt andet via mørke plamager og pletter, der udvikler sig i alle steder fra vindueskarme og paneler til vægge og gulve.

Heldigvis kan skimmelsvamp også bekæmpes. Men det kræver, at du vil gøre en indsats for det, og at du også er villig til at holde det hele ved lige. I de ældre hjem er fugt nemlig ofte et tilbagevendende problem, og derfor kræver det en konstant indgriben. Læs mere om det her.

Tag et kig på isoleringen

Du bør også tage et kig på de måde, som dit hjem er isoleret på. De ældre hjem er nemlig langt fra så isolerede, som dem der bygges i dag. Det kan betyde, at der er større sandsynlighed for, at de bliver udsat for fugt og skader som følge heraf.

Men det kan også gå ud over dit forbrug. For når der er dårlig isolering, har varmen lettere ved at slippe ud, mens kulden vil trænge ind, og det er noget, der kan blive dyrt, når det kommer til din varmeregning.

Trækker det ind fra døre og vinduer?

Derfor bør du finde ud af, om du kan efterisolere dit hjem, således det bliver mere tæt. Her kan det også være en fordel at tage et kig på dit loft og dit tag, idet der også kan være meget kulde, der kommer herfra.

Bemærk også vinduer og døre. Har de mange år på bagen, kan de være utætte, og listerne kan være rådne, og derfor vil de heller ikke give god isolering. Det kan ofte mærkes ved, at der kommer lidt luft ind fra rammerne omkring.