Ny ordre giver flere møder

Her i firmaet har vi lige vundet en åben udbudsprocedure. Kontrakten lyder på ca. 7 millioner kroner, og projektet skal afvikles over 18 måneder. Det er en god indsprøjtning til firmaet. Vi er et lille konsulentfirma og har ligget lige i farezonen for at skulle lukke biksen i de sidste 4 måneder. Så meddelelsen om, at vi får kontrakten, kommer som sendt fra himlen.

Projektet, vi skal lave, handler om at opbygge det albanske Regionaludviklingsministeriums kapacitet til at håndtere store EU-finansierede konstruktionsprojekter. Så vi skal med andre ord undervise personalet fra det ministerium i, hvordan udbuds- implementerings- og evalueringsprocedurerne er i EU-bureaukratiet. Der er også en hel del jura, de stakkels mennesker skal forstå. Og så skal de naturligvis også undervises i, hvordan økonomistyringen foregår. Vi har foreslået, at personalet også skal lære om, hvordan en offentlig høring om et specifikt projekt foregår i EU landene.

Det bliver et ret spændende projekt. Jeg glæder mig til at komme i gang med det, og som team leder, får jeg travlt. Jeg skal opholde mig i Albanien i nogle måneder – ikke i et stræk, men over 1 – 2 ugers perioder i hele projektperioden. Det bliver måske ikke sjovt. Jeg har været i Tirana, og selv om byen er spændende, så er det ikke et sted, jeg føler mig tryg i. Det bliver kun arbejde, når jeg skal være der. Men heldigvis har vi et rimeligt hold langtidseksperter, som skal opholde sig der. I hele perioden. De får et stort ansvar. Det bliver dem, som skal implementere projektet med korttidseksperternes hjælp. Jeg skal så stå for selve koordineringen af projektets aktiviteter, og naturligvis for al kommunikationen mellem konsortiet og kommissionen Bruxelles.

Brug for kursuslokaler

Jeg har derfor søgt på ”små kursuslokaler København” og fundet nogle, så jeg kan få introduceret langtids- og kortidseksperterne godt til selve projektet, inden vi officielt starter det op i Albanien.
Det handler om, at jeg skal have rystet eksperterne sammen. De kender ikke alle sammen hinanden. 2 af dem kommer fra Italien, og 3 andre kommer fra Tyskland. Resten er danskere og englændere.

Jeg vil gerne etablere en ramme for projektet, hvor de forskellige eksperter ikke har det dårligt med at sige til, hvis de løber ind i problemer. 1,5 år kan være lang tid at skulle være væk fra familie eller kærester. Min erfaring har lært mig, at hvis jeg kan få langtidseksperterne til virkeligt at tage ansvaret, de får på deres skuldre, så bliver projektet bare bedre. Og jeg har gennem årene lært, at introduktionsseminaret, jeg plejer at afholde, virkeligt kan få dem til at forstå det ansvar. Derfor er det vigtigt, at kursuslokalerne i København kan bidrage til, at eksperterne føler sig hjemme.

Leje af mødelokaler

Selv synes jeg, at de små mødelokaler, man kan finde på hoteller rundt omkring, er kedelige. Derfor foretrækker de københavnske mødelokaler, som MBK Mødelokaler tilbyder: https://mbkkursuslokaler.dk/moedelokale/ Jeg vil gerne have nogle lokaler, som minder mere om derhjemme, men som også har faciliteterne, jeg har brug for. Der skal være whiteboards, så vi kan få noterne skrevet ned, og det vil være super, hvis vi kan få en projektor, så jeg kan vise dem nogle konkrete konstruktionsprojekter, som eksempler på good og bad practice. Tolkning har jeg ikke brug for. Vores arbejdssprog er engelsk.