Godt vi havde redningsveste på!

Det var en flot solskinsdag, da vi stævnede ud på fjorden i vores lille 3 fods jolle. Men bedst som vi havde sejlet i cirka 20 minutter, kom et voldsomt uvejr med kæmpe bølger til følge. Og jeg kan roligt sige, at med kæmpe bølger så er en jolle ikke det bedste sted at befinde!

Vi var 2 voksne og 3 børn om bord, og heldigvis har min mand, Søren, altid gået op i sikkerheden, så alle mand havde redningsveste på. Vores børn havde alle 3 oppustelige redningsveste på, men Søren og jeg har de såkaldte fastveste på.

Da børnene var små, brugte de også fastveste, men da de kom op over de 40 kilo, valgte børnene selv de oppustelige. De vil allerhelst have svømmeveste på, men det får de ikke lov til af Søren og jeg.

Må ikke bruge svømmeveste

Børnene får kun lov til at benytte deres svømmeveste, når vi er meget tæt på land. De er alle sammen rigtig dygtige til at svømme, men problemet opstår, hvis de bliver slået bevidstløse.

En svømmevest kan ikke automatisk vende en person om på ryggen, så vedkommende kan få luftvejene fri. Resultatet vil være, at ansigtet vender ned i vandet, så man drukner. Det kan godt være, at svømmeveste er mere komfortable, men vi vil ikke bringe vores børns liv i spil.

Båden sank ikke

Jeg vil lige skynde mig at sige, at båden kæntrede ikke, men det kunne den lige så godt have gjort. Havde den sunket, ville der dog ikke være sket så meget. Vi ville jo i så fald bare flyde rundt i vandet med vores redningsveste på uden at kunne drukne.

I hver af vestene har vi både fløjter og nødblus og nødraketter, så vi kunne hurtigt tilkalde hjælp. Oftest vil man jo også kunne nå at tilkalde Søværnets Operative Kommando, inden skivet kæntrer.

Jeg forstår bare ikke alle de mennesker, der stikker til søs uden redningsveste. Det er jo ikke for lovens skyld, at man skal have dem på eller om bord i det mindste. Det er jo for deres egen sikkerheds skyld.

Det er jo dem, der er om bord, der dør, og ikke dem der laver lovgivningen! Husk nu reglen, der siger, at der skal være det samme antal redningsveste, som der er mennesker om bord. Og redningsvestene skal naturligvis passe til personer om bord, mht. alder og vægt.

Kilde: Redningsvest-nu.dk – din guide om alt fra redningsveste til svømmeveste og bådforsikringer. Er du sejler, så kig forbi Redningsvest-nu.dk og se de bedste guider om sikkerhed til søs.