Ravjagt – det er socialt

Har du prøvet ravjagt ?

Tag hele familien med på ravjagt som efterhånden er blevet den helt store dille i Danmark, næsten ligeså populært som ‘fidget spinneren’ og hvem husker ikke den….

Rav består af harpiks der i mere end 40 millioner år har ligget i havet og den dag i dag er blevet til det vi kender som rav. Det findes i rigtig mange forskellige farver og størrelser. Rav har været brugt som betalingsmiddel i flere tusind år og selv den dag i dag indbringer rav mange tusinde kroner for stykker på 100g.

Rav er Vesterhavets guld

Det rav du kan finde på stranden ved Vesterhavet er harpiks fra de nåletræer der for længst er uddøde for mere end 30 millioner år siden. Noget af den harpiks fra disse nåletræerne er faldet ned i skovbunden eller direkte i vandet på dette tidspunkt og størknet. Senere er området oversvømmet af havet og derved kommer harpiksen under et enormt tryk – lidt ligesom kul bliver til diamanter. Dette rav er så blevet presset fra øst mod vest og det er det vi i dag finder i Danmark. Det rav vi finder på stranden ved Vesterhavet kommer altså fra de skove, der stod mod øst for millioner af år siden – det er ret fasinerende at tænke på.

Hvordan ser rav ud ?

Typisk er farven gult og orangerød og noget er helt blodrødt. Det kan være svært at finde rav da rigtig mange ting ligner men ofte blot er sten eller plastic men der er hjælp at hente – RAVLYGTE – ja du læste rigtigt, en ravlygte som det hedder er noget der ligner en lommelygte men den har et blåt lys (uv lys) som får rav til at skinne gult når der er mørkt og det er ret smart.

Hvordan bruger man en ravlygte ?

Ja det er egentlig ligetil da man blot skal lyse på strandens sand og jeg har funden er meget god beskrivelse af hvordan dette gribes an og her kan du læse hvordan du skal bruge en ravlygte

Du kan på samme side læse hvordan du finder ud af om det er rav du har fundet, det er noget med lidt vand med salt i så ikke noget super avanceret.