Sådan kan du holde dig aktiv og sund

Det kan være svært at finde tid til at være aktiv og sund, når du skal balancere det med dit arbejde, din nattesøvn og dit sociale liv. Der er trods alt kun 24 timer i døgnet. Derfor er der her samlet et par tips og gode råd til, hvordan du kan holde dig i gang.

En sund livsstil behøver ikke at være kompliceret

Du kan finde uendelige mængder af tips online til det sunde liv. Det bliver en hård omgang, hvis du vil følge dem alle. I virkeligheden er du nødt til at afprøve nogle forskellige ting for at finde det, der virker for dig, for det er vidt forskelligt fra krop til krop og fra sind til sind. Når først du ved, hvad der er effektivt for dig, kan du begynde at opbygge de sunde vaner.

Madvanerne er vitale

De næringsstoffer vi indtager har en kæmpe effekt på vores almene funktion. Men vi lever i en travl hverdag, og det er ikke altid nemt at huske på at være sund, når man lige har været på arbejde en hel dag. Der er heller ikke noget i vejen med sådan en dag engang imellem, men det skal ikke være hver dag. Du kan bestille en service, der vil komme med frugt og grønt til døren, så du er sikker på, at du får de vitaminer, du skal have, uden at du behøver at bruge tid på at finde det selv.

Hverdagens aktiviteter

Du kan blive overrasket over, hvor meget, få ændringer i din hverdag, kan påvirke dit helbred. Huslige pligter brænder adskillige kalorier, for eksempel når du støvsuger og vasker gulv. Dog er der ikke så mange, der har brug for at støvsuge dagligt, så du kan også ændre på andre vaner. For eksempel sidder vi ned mange timer om dagen; du kan prøve at se, hvad der sker, når du står op bare et par af de timer.

Prøv nye oplevelser

Du kan også holde dig aktiv ved at holde dig nysgerrig. Når du er nysgerrig på nye oplevelser, er det sundt for hjernen, fordi den modtager andre oplysninger, end den gør til hverdag. Det kan være, at du bestemmer dig for at blive klogere på din by. Måske tænker du ved dig selv, ”hvad sker der i Aalborg?” Og så finder du ud af det. Det kan være, at du går ture ved byens flotte bygninger og deltager i de lokale arrangementer; det er sundt for krop og sjæl.

Hold dig i bevægelse

En aktiv livsstil har en kæmpe effekt på din generelle livskvalitet. Mennesket er designet til at være aktivt, fordi det almene liv krævede bevægelse af os. Det gør det moderne liv ikke, så nu er vi nødt til selv at være ansvarlige for det. Men det betyder ikke, at du skal indføre benhård træning hver dag, eller leve en uendelig slankekur. Bare tredive minutter om dagen med pulsen oppe er nok, og varieret og sund kost kan du nemt få hjælp til. Det skal ikke være svært at være sund.