Udskift gasfyret eller oliefyret med solceller

Krigen i Rusland har for alvor gjort solenergi i form af solceller populære over hele Europa. Priserne på gas og olie er på himmelflugt, og som følge heraf er prisen på strøm ligeledes banket opad.

Opvarmer du din bolig med gasfyr eller oliefyr, er du helt sikkert også blevet ramt af de voldsomme prisstigninger. Det eneste, du reelt kan gøre, er at udskifte fyret med en klimavenlig og billigere energikilde som blandt andet solceller.

Solceller med batteri

Når vi snakker om solceller, så er der flere og flere, der vælger at købe solceller med batteri. At købe et solcelleanlæg med batteri, betyder kort og godt, at du kan lagre den strøm, du ikke bruger.

Sagen er den, at et solcelleanlæg producerer mest el i løbet af dagen, hvor solen skinner på det. Den el, der bliver produceret, skal helst bruges med det samme, for ellers skal den sælges til en produktionselleverandør. Vælger du at tilkøbe et solcellebatteri kan du i stedet lagre strømme til senere brug.

Lagring af strøm fra solceller er især ideelt, hvis du kommer hjem og skal oplade din elbil eller vaske en masse tøj o.l. Du kan vælge forskellige størrelser batterier, hvor 5, 6, 8 og 10 kWh er de mest gængse og populære pt.

Typer af solcelleanlæg

Man kan groft sagt dele solceller op i nedenstående 2 kategorier eller typer, som vi har beskrevet nedenfor. Hvilken type, du vælger, afhænger af dit behov og placeringen af dit hus.

  • Solceller uden eller med batteri
  • Solcelleanlæg på tag eller på stativ på jorden

Er du hjemme i løbet af dagen til at bruge den strøm, der bliver produceret, er det måske ikke nødvendigt for dig at vælge med batteri.

Om du skal vælge at købe solceller på tag eller på stativ, afhænger af husets placering. Hvis taget vender mod syd eller syd-vest, og der er ikke er træer o.l., der skygger, så kan du vælger et solcelleanlæg på taget.

Vender dit tag ikke i en hensigtsmæssig retning, eller er der meget skygge, så bør du i stedet overveje montere anlægget på et stativ i haven. Det har altså meget at sige, at solen kan ramme solcellerne så mange timer i løbet af dagen som overhovedet muligt.

Se solceller pris på Bedste-solceller.dk, hvor du også gratis og uforpligtende kan indhente 3 – 4 tilbud fra forskellige solcelleinstallatører. Prisen for solceller uden batteri starter ved cirka 50.000 kr. inkl. montering. Prisen for solceller med batteri starter ved cirka 90.000 kr. inkl.installation. Et solcellebatteri koster i sig selv cirka 40.000 kr., som altså skal lægges oveni prisen.

Regeringens klimaplan

Regeringens 2030-plan som omfatter et grønnere, sikrere og stærkere Danmark. Klimaplanen skal blandt andet nås ved at investere massivt i vindenergi og solenergi, som vindmøller og solcelleanlæg. Det vil sige, at du kan lige så godt forberede dig, at du før eller siden skal afskaffe dit olie eller gasfyr.