Ja, varmepumper er i gang med at vinde frem, uanset om du befinder dig i Danmark, England, USA eller endda visse asiatiske lande. Varmepumper er nemlig blevet så effektive at de både sparer dig, som forbruger for penge, ligesom at de også sparer den overbelastning som vi udsætter vores miljø for.
Der er rigtig mange fordele ved at anskaffe sig en varmepumpe, at listen ville blive lang og noget af en opremsning. Varmepumper har dog ikke fået den helt store indtog i Danmark, som det ellers forventes. 40000 danskere bruger i øjeblikket varmepumper og derved sparer både penge og en miljøoverbelastning.
I sverige er dette tal dog vokset ekstremt, hvor stadig mange flere er i gang med at installere disse varmepumper. Det siges at over 400.000 svenskere har en varmepumpe i brug, men som Teknologisk institut siger – dette skal nok også komme til Danmark.
Jordvarme og varmepumper
I takt med at der er en vare der bliver lagt mere mærke til, betyder det også, at de store drenge vil gå ind og undersøge, hvad jordvarme rent faktisk er. Jordvarmeanlæg med tilhørende varmepumper er nemlig steget så meget i popularitet, at selv det svenske energiselskab samt flere svenske ministerier har været ude og rose dem. De nyeste jordvarmeanlæg og varmepumper som stadig levere utrolige resultater.
Det medførte også, at det svenske energiselskab foretog massive investeringer i industrien. Ifølge tal som de selv kom ud med, var det en investering på over en million danske kroner.
Populariteten nåede også til Danmark, hvor vores teknologiske Institut var ude og nævne, at varmepumper er noget, som enhver bolig skal have, og vil få indenfor de næste årtier. De nævnte også, at det var en nødvendighed for sikringen af vores miljø.
Sagen er den, at jordvarme er en klimavenlig og grøn ressource, som ganske enkelt er uudtømmelig. Jordvarmeanlæg fungerer jo ved, at anlægget hiver varmen ud af jorden. Varme som, solens stråler sørger for, altid er der og ikke koster noget.
Efter varmen i jorden er blevet hevet “op”, sørger varmepumpen for, at den bliver endnu varmere, så det kan opvarme brugsvandet i huset. Det er en simpel, men utrolig effektiv teknik, som dog koster noget at etablere. Et jordvarmeanlæg koster et sted mellem 100.000 – 200.000 kr., hvilket dog er tjent hjem inden for bare 7-10 år.