Elektrisk brystpumpe er et godt valg

Med en elektrisk brystpumpe frigøres der mere prolaktin og oxytocin, hvilket øger mælkeproduktionen. Du kan enkelt eller dobbelt udmalke, hvilket vil sige, at man malker begge bryster samtidig.

Dette øger prolaktin niveauet og dermed mælke mængden og samtidig er det tidsbesparende. Effekten af udmalkning er afhængig af brystpumpens type, og derfor anbefales Medela og Avent brystpumper. Medela og Avent er uden tvivl nogle af markedets bedste brystpumper, som har vundet bedst i test flere gange.

Den elektriske brystpumpe, Medela Swing Maxi, er et godt valg, hvis man vil købe og ikke leje. Denne brystpumpe kan dobbelt udmalke og har den samme individuelle justerbare vakuum niveau som Symphony brystpumpe, som man kan leje.

Udmalkning

Normalt er det ikke nødvendigt at malke ud. Men man kan få brug for det kort varigt eller længerevarende, hvis brystvorterne er meget ømme eller brysterne meget spændte. Og længerevarende hvis man har født for tidligt, har et sygt barn eller har ammeproblemer: Brystpumpe.dk.

Det anbefales at opstarte amning eller udmalkning senest 6 timer efter fødslen samt vedligeholde dette med 3 timers mellemrum. Minimum 1 1/2 time og max 6 timer mellem to udmalkninger.
Udmalkning om natten stimulere til mere mælkeproduktionen da niveauet af prolaktin er højere om natten.

Calmaflasken

Det anbefales ikke at give flaske, hvis man ammer. Er dette alligevel nødvendigt vil Calma flasken være et godt valg, da barnet skal skabe vakuum før mælken flyder.
Mælken flyder ikke automatisk, så dit barn kan holde pause og trække vejret under hele måltidet.

Lact Aid

SNS hjælpebryst kan bruges, hvis barnets behov overstiger moderens mælkemængde. Barnet skal selv kunne medvirke, da det er barnet der har kontrollen over mængden. Barnet kan sutte uden begrænsning. Måltidet bliver i en omgang samtidig med at mælkeproduktionen bliver stimuleret.