Job med telefonpasning

Hvis du er studerende, og gerne vil tjene nogle ekstra lommepenge, da din SU måske ikke helt rækker til en glad aften med vennerne, så er der mange muligheder for at finde et fritidsjob. Jeg kender mange som arbejder som ekspedienter i butikker. Det kan også være, at de gør rent på et hospital, eller passer børn.

Telefonpasning

Men der er også muligheder for at få et job i et callcenter,hvor dit job bliver at passe en telefon.

Telefonpasning kræver, at du er hurtig, har en venlig stemme, og gerne vil hjælpe mennesker. Det er ikke bare at tage en telefon og svare pænt. Nej, det handler i høj grad også om at lytte til den person, som ringer op. Det kan fx være en frustreret kunde, som ikke kan få sin nye mobiltelefon til at virke, som den skal. I sådan et tilfælde skal du lytte til kunden spørge ind til, hvad problemet ser ud til at være, og så skal du måske hjælpe kunden tilbage i menuen, så han eller hun får sat sin telefon rigtigt op.

Telefonpasning er ikke altid nemt. Ofte er det sådan, at du er hende eller ham, som får et skældud, som du ikke har fortjent. Men kunden er frustreret og skal af med sin frustration. Som telefonpasser kan det være dig, det går ud over. Derfor skal du aldrig tage et skældud personligt. Kunden ved ikke, hvem du er, skælder ud på selskabet – ikke dig. Din opgave er så at få kunden beroliget, så I sammen kan løse problemet, der udløste frustrationen. Det kræver, at du kan lytte. Det kræver også, at du hurtigt kan få beroliget kunden, så han eller hun lytter til dig.

Nu er det ikke kun sure kunder, som ringer dig op: Når en kunde ringer op og siger tak for hjælpen, så er telefonpasning et virkeligt tilfredsstillende job.