Nytår: Fire ting, man bør ændre

Et nyt år er gået i gang, og tiden er inde til at reflektere over det forgangne – hvad gik godt, hvad gik skidt, var man lykkelig? Generelt var 2020 et svært år for både verden og Danmark, fordi coronaen som bekendt gjorde sit uvelkomne indtog. Det har medført mange restriktioner, nedlukninger og dødsfald, men det er svært for det enkelte individ at ændre det store billede i den sammenhæng.

Til gengæld er der flere andre ting, man bør ændre, hvis man gerne vil have et bedre liv – her kommer fire af dem.

Boost nattesøvnen

Første punkt på listen er at booste sin nattesøvn, og det kan ikke siges gange nok, hvor vigtigt det er at få sin søvn. Et gennemsnitligt voksent menneske skal som udgangspunkt helst sove 7-8 timer hver eneste nat, men alt for mange danskere får desværre en del færre timer på øjet end det.

Døjer man med søvnbesvær, gælder det derfor om hurtigst muligt at komme på rette spor, og det starter typisk med en god madras, eksempelvis fra madrassnedkeren.dk. En stenhård madras er bestemt ikke befordrende for en god nats søvn, så det gælder bare om at få den udskiftet hurtigst muligt.

Løb mere

En anden ting, mange danskere med fordel kunne tage til sig, er at løbe mere i hverdagen. Løbeture er kæmpe gevinster for sundheden, men det er desværre slet ikke udbredt nok, og det er måske delvist fordi, mange anser det for værende en radikal livsstilsomlægning og et enormt projekt.

Det behøver det overhovedet ikke at være, tværtimod faktisk; en rask løbetur på 15 minutter om dagen – eller mindre, for den sags skyld – er til at overkomme for de fleste, og man kan i hvert fald ikke undskylde sig med, at man ikke har tid.

Drop det materielle

Klimaet har det værre end nogensinde, og jordkloden, som man kender den, er snart fortid. Derfor er det netop nu, der skal gøres en kæmpe indsats for at bremse den katastrofale udvikling, og der er ikke tid til at tøve.

Man kan altid starte med sig selv, og derfor bør man i 2021 skære de materielle genstande fra i stor stil. Plastic ender i oceanerne, der udledes store mængder drivhusgasser ved produktionen af de fleste produkter, og mange af tingene er overflødige og dyre. Kort fortalt er der et utal af gode grunde til at droppe materialismen og i stedet fokusere på gode oplevelser og glæde i hverdagen.

Husk lige tandlægen

Fjerde og sidste punkt på listen drejer sig om tænder, tandlæger og penge. Alt for mange danskere negligerer desværre deres mest dyrebare redskaber, nemlig tænderne, som man for alt i verden skal sørge for at passe godt på. Det starter selvfølgelig hjemme på badeværelset med tandbørste og en god tandpasta, men man kan ikke klare alt selv.

Derfor skal man i 2021 prioritere at overholde sine tandlægetider, hvis man gerne vil have et sundt, hvidt tandsæt i mange år fremover. Nogle folk mener, at det er en unødvendig udgift, der i det hele taget er uforholdsmæssigt dyr, men man bør spørge sig selv, om det ikke er værd at betale et par hundrede kroner om året for at oprethulde sin sundhed i munden.