Paprør og emballage

Min 15-årige datter har en hobby. Hun bruger ufatteligt meget tid på den. Og hun bruger mange penge til materialerne. Hun laver smykker til piger og drenge. Flere af hendes veninder har købt et smykke, hun har lavet. Hun sælger dem til veninderne meget billigt. Hun har regnet ud, hvor meget et smykke koster hende at fremstille (uden arbejdstid), og det er prisen, hun sælger dem til veninderne for.

Hvad skal smykker koste?

Jeg har talt lidt med hende om det, fordi jeg synes, hun ikke får den pris for smykkerne, som de faktisk er værd. Hun har brugt tid af sin knappe fritid til at lave dem i. Og hun bruger penge på at pakke dem flot ind. Hun har også fået trykt et lille visitkort, som hun lægger ved, når hun sælger et smykke. Hun har ikke helt forstået, at hun faktisk ødelægger forretningen for mange ved ikke at kræve betaling for sine anstrengelser. Det synes hun ikke, at hun kan tillade sig. OK, men hvad nu, hvis du forsøgte at leve af de ting, du laver, hvordan ville du så sætte prisen for et armbånd? Som det er nu, kan du jo kun betale for materialerne til smykkerne. Dine lommepenge, som jeg giver dig, bliver brugt til at købe æsker og poser, så du kan give smykkerne. Hvordan ville du leve af at sælge smykkerne: Forestil dig, at du skal betale husleje have mad og tøj på kroppen!
Hun tænkte lidt over tingene og kom tilbage til mig efter et par dage. Mor, jeg har tænkt over det, du sagde med smykkerne. Jeg har besluttet, at jeg vil åbne en butik på Etsy. Der kan man lave en elektronisk butik, og så kan folk købe smykkerne derfra. Vil du hjælpe mig med at få den lavet?

Der skal bruges paprør

Det vil jeg naturligvis. Så jeg spørger hende, om hun kan lave en liste over, hvad der skal til, så butikken kan laves. Hun svarer, at hun får brug for at skulle fotografere smykkerne, og at hun derfor har brug for En armbåndshænger, så hun kan hænge dem flot, når de skal fotograferes. En armbåndshænger? Hvad koster sådan en? Hun fortæller, at hun har set på YouTube, at man selv kan lave dem: Man skal bruge et paprør, noget lim, en gammel CD og noget stof. Ok. Den kreative, lille sjæl har åbenbart researchet. Jeg har nogle stofrester, du må få. Og en gammel CD kan vi sikkert finde. Kan du bruge et køkkenrullerør? Lim har du. Nej, det skal helst være et bredere paprør, så armbåndene sidder fast rundt om. Aha. Kan du finde ud af hvor brede de skal være, så kører vi ned til forretningen og køber nogle paprør. De behøver nok ikke være alt for dyre.

Jakodan er bedst til emballage

Vi kommer ned til forretningen og ser på alle paprørene, de har. Der er forskellige størrelser. Men heldigvis finder hun en størrelse, som hun kan bruge. Vi køber to. Tager hjem og begynder at vikle og lime stof om rørene, sætte dem på smallere køkkenrullerør, fylde dem med sten, så de står sikkert på CD’en. Flot. Nu er hun ved at fotografere og uploade billeder til Etsy-butikken.

Skal der sendes noget, bruger vi nu altid den gode emballage fra Jakodan – så ved man, man får det rigtige til den lavest mulige pris!