Smuk terrasse i sandsten

Nu har haven længe trængt til en overhaling, og mange elsker bare at nyde de lange sommerdage udenfor med børnene. Men mange er faktisk ikke så meget til jord under neglene og græsklipning. Manges yndlingssted i hele haven er faktisk terrassen, og derfor er det også der, man kan prioritere, at der skal ske lidt fornyelse – det kan man eksempelvis gøre med sandsten, som kan skabe en smuk terrasse.

Fordele og ulemper ved sandsten

Inden man kommer for godt i gang med sin terrasse, skal man nemlig beslutte sig for, hvilke materialer man gerne vil arbejde med. Træ er et populært valg, fordi det også er forholdsvis nemt at arbejde med, man sandsten kan altså give et helt særligt udtryk.
En terrasse i sandsten kræver en del mere gravearbejde og jord der skal køres væk, mens en træterrasse ikke kræver det samme.
Men sandsten er bare utroligt smukt og giver en hel unik terrasse med et flot og naturligt farvespil.
Nogle synes, det kan være en ulempe med den lidt mere ru og ujævne overflade som en belægning med sandsten kan give, men det er også en del af charmen, så det må være en personlig afgørelse hvorvidt det er en fordel eller en ulempe.
Sandsten er mere vedligeholdelsesfri end træet er, men man kan dog med fordel vælge at imprægnere overfladen. Og når man lægger sandsten skal man jo også huske, at der skal fjernes ukrudt i fugerne.

Professionel hjælp til terrassen

Man kan sagtens selv lægge sin terrasse i sandsten, men som før skrevet, så er der en del arbejde forbundet med det, og det er også ret tungt. Arbejdet skal også helst udføres ret omhyggeligt, og der skal laves en stabil bund, så man får en flot terrasse der holder i mange år. Derfor kan man altså vælge at få professionel hjælp til at lægge terrassen, hvis man gerne vil have, at det skal udføres korrekt, og at man måske heller ikke har tiden og evnerne til at gøre det..
Det koster selvfølgelig lidt mere, men resultatet gør, at man får en terrasse, som man ved holder i mange år – og det er pengene værd.

Indret terrassen personligt

Når først terrassen er lagt så kommer det virkelig sjove jo. At indrette sin terrasse så det bliver en smuk oase man nyder at være på.
Når det er sandsten, man bruger så passer det godt, at man sætter nogle lækre, bløde tekstiler ind, så derfor kan man vælge havemøbler i robust træ der kan modstå det danske klima, og så kan man også tilføje lækre bløde tekstiler i form af tæpper, puder og lammeskind når vejret er til det.
Så kan man finde nogle plantekasser på hjul, som man så kan plante krydderurter og forskellige smukke blomster i. Det praktiske er så, at de kan flyttes efter vind og vejr. Men indretning er altid et spørgsmål om personlig stil, så du skal selvfølgelig vælge det, du syntes passer bedst.